ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ...

Φανερά ενοχλημένος από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ...
ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της G7 που διεξάγεται στη Βαυαρία. 
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την τοποθέτησή του για τα θέματα που θα απασχολήσουν στη Σύνοδο Κορυφών των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα, καθώς είναι εκτός «ατζέντας», οι δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν στην κατάσταση της Αθήνας θέτοντας απανωτές ερωτήσεις. 

Ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε και δημόσια ότι δεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό το Σάββατο εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έλαβε ποτέ την εναλλακτική πρόταση του κ. Τσίπρα. « Ο κ. Τσίπρας ήταν και παραμένει φίλος μου, αλλά για να διατηρηθεί αυτή η φιλία πρέπει αν τηρηθούν κάποιοι κανόνες» δήλωσε με νόημα.

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Γιούνκερ σχολίασε ένιωσε «κάπως απογοητευμένος διότι παρουσίασε την πρότασή μας ως τελεσίγραφο κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει όντως προθεσμία στις διαπραγματεύσεις, απάντησε θετικά αλλά δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει την ημερομηνία προκειμένου να μην επηρεάσει αρνητικά τις συζητήσεις ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές.

«Μακάρι να μπορούσα να τραβήξω ένα λαγό από το καπέλο για να λύσω το ελληνικό πρόβλημα» τόνισε για να επαναλάβει την στήριξή του στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε ότι «το θέμα της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομικό, έχει και ηθική διάσταση».


Πηγή

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη