Ελλάδα: Σβήνει, χάνεται, αλλοιώνεται, πεθαίνει!

Ο στρατός γιατί παρακολουθεί άπραγος την εθνική καταστροφή; Τα επιτελεία δεν κατάλαβαν ακόμη ότι καταλύθηκε το Σύνταγμα, η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία;
Δεν κατάλαβαν ακόμη ότι η «κυβέρνηση» και η «Βουλή» των Ελλήνων εδρεύουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο;
Αν ναι, τι περιμένουν για να εφαρμόσουν το άρθρο 120 παραγρ. 4 του Συντάγματος;

Δεν κατάλαβαν ακόμη την εναγώνια έκκληση των δικαστών της Ελλάδας, που αξιώνουν «να παύσει η Ελλάδα ν’ αποτελεί το οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης» και τα κυβερνητικά μέτρα «να παύσουν να πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων»; Θυμίζω στο στρατό, «της Ελλάδας το φρουρό», το ρωμαϊκό δόγμα: «Salus Populi Suprema lex esto» (H σωτηρία της πατρίδος μας είναι ο υπέρτατος νόμος).

Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Αθήνα 14/06/2016

Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
-«Ο Λυκούργος δίδασκε πως μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της ανδρείας έχουν τη συνήθεια, η παιδεία, το μάθημα και ο τρόπος ζωής».
-«Ο Αριστοτέλης έγραφε για τους Σπαρτιάτες πως δεν επιτρέπεται να θεωρεί κανείς ότι ένας πολίτης ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι πιστεύουν πως όλοι ανήκουν στο κράτος, αφού ο καθένας είναι μέρος του και η φροντίδα για τον ένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη φροντίδα για το σύνολο».
-«Όλη η φροντίδα των Σπαρτιατών επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση των νέων και αυτό το έκαναν για το καλό του κράτους».
-«Η καλλιέργεια της φυλετικής καθαρότητας και η παιδεία ήταν αλληλοσυμπληρούμενες και αδιαχώριστες μεταξύ τους έννοιες».


ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.