Η εποχή των παρακολουθήσεων έχει ανατείλει ;;

O Julian Assange, συν-ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, που διέρρευσε τα περίφημα ευαίσθητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ το 2010, ξαναχτυπά.
Αυτή τη φορά με συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist. (Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Ο Assange που ζει από τον Ιούνιο του 2012 στη πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου ζήτησε άσυλο καθώς αντιμετωπίζει τη πιθανότητα έκδοσης του στη Σουηδία λόγω σεξουαλικής επίθεσης, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο του βιβλίο με τίτλο When Google met Wikileaks. 
Στο βιβλίο περιγράφεται η συνάντηση του Assange με τον Eric Emerson Schmidt τον Ιούνιο του 2011 στην εξοχική κατοικία του Assange στο Νόρφολκ της Αγγλία, όπου ο Assange βρισκόταν σε κατ 'οίκον περιορισμό. Το βιβλίο περιέχει, επίσης, μια επεξεργασμένη απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας των δυο ανδρών καθώς και νέο υλικό, γραμμένο από τον Assange ειδικά για αυτό το βιβλίο.

O Eric Emerson Schmidt είναι το μεγάλο αφεντικό της Google κι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον πλανήτη(σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του ανέρχεται στα 8,3 δισ.δολάρια). 


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η εταιρία Google ανήκει στα εταιρικά μέλη του γνωστού σε όλους μας CFR ενώ ο Schmidt συμμετέχει στις συνεδριάσεις της, επίσης, γνωστής σε όλους μας Bilderberg.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Assange κάνει αποκαλύψεις για το ρόλο του διαδικτύου ως αρωγού στις παρακολουθήσεις καθώς κατά το παρελθόνεμφανίστηκε μέσω βίντεο στο Personal Democracy Forum που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο  στη Νέα Υόρκη και προειδοποίησε για το μέλλον της ανθρωπότητας.
«Θα δούμε μια κατάσταση που στη Σουηδία υπάρχει ήδη για περισσότερο από μια δεκαετία… ο καθένας έχει έναν αριθμό, με το DNA του να έχει ληφθεί κατά τη γέννηση του. Το DNA θα είναι κωδικοποιημένο στις ταυτότητες ή θα συνδέεται με τα φορολογικά μητρώα και τους πιστωτικούς λογαριασμούς,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O τρόπος που η NSA χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα  έχει επικριθεί πολλές φορές  και κατά το παρελθόν. 

Βρισκόμαστε πλέον στην εποχή που όπως λέει χαρακτηριστικά ο Assange η φύση των δραστηριοτήτων της Google είναι να συλλέξει όσες περισσότερες πληροφορίες δύναται για περισσότερους ανθρώπους, να αποθηκεύσει αυτές τις πληροφορίες, να δημιουργήσει το προφίλ του καθενός, να προβλέψει τις ανάγκες του και να πουλήσει αυτά τα προφίλ στους διαφημιστές και όχι μόνο.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη