ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ» ΤΩΝ ΜΜΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ

Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Ιδίως, όταν καλείσαι ως μεγαλοστέλεχος μεγάλου ιδιωτικού καναλιού από μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για να λογοδοτήσεις για τα «θαλασσοδάνεια» που έπαιρνες χρόνια τώρα, μοσχοπληρώνοντας τα «golden boys» των ΜΜΕ, αλλά χωρίς να δίνεις λογαριασμό πουθενά.
Ακούσαμε τον γιο του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη, να απευθύνεται με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» ενώπιον των μελών της Εξεταστικής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» και συνέχισε λέγοντας σιβυλλικά ότι «οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν».

Τι υπονοεί ο Παναγιώτης; Ότι θα αλλάξει, μήπως, η κυβέρνηση λίαν συντόμως κι ότι θα έρθει κάποιος στα πράγματα που θα ξανακάνει τα «στραβά μάτια» απέναντι στην ασυδοσία των «νταβατζήδων»;
Δεν μας το έκανε και «φραγκοδίφραγκα» ο Παναγιώτης να μας το εξηγήσει: Προφανώς έχει τους λόγους του...
Όσο για το πώς ένα ιδιωτικό κανάλι έπαιρνε αβέρτα δάνεια χωρίς αντίκρισμα, η απάντηση του υιού Ψυχάρη ήταν αποκαλυπτική και σίγουρα κυνική, για το πώς οι μηντιάρχες έτρωγαν για χρόνια με... χρυσά κουτάλια: «Οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, γιατί είχαν πολλά κεφάλαια. Τα δάνεια του Τηλέτυπου ήταν και είναι πάντα εξυπηρετούμενα».
Και για να το... τερματίσει, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του συνιδιοκτήτη του Mega Φώτη Μπόμπολα κατά του ΔΟΛ για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το κανάλι, ο υιός Ψυχάρης ανέφερε ότι «ο κ. Μπόμπολας είναι ένας από τους χιλιάδες μετόχους του Mega» και ισχυρίστηκε ότι τα θαλασσοδάνεια του Mega «δεν θα πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό» (!).
Μάλιστα. Με βάση, λοιπόν, τη λογική σου, γενικώς τον ελληνικό λαό, Παναγιώτη, δεν πρέπει να τον απασχολεί τίποτα: Σας βόλευε, όμως, χρόνια τώρα να μην ασχολείται κανείς μαζί σας, για να παραμένετε ασύδοτοι, ανενόχλητοι κι ανέγγιχτοι!
Και επειδή κυνισμός και αλαζονεία πάνε... πακέτο, ο γιος του αφεντικού του ΔΟΛ φρόντισε να μας αφήσει όλους «κάγκελο», όταν παραλλήλισε τα «θαλασσοδάνεια» του Mega, με τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια των πολιτών.
Καμαρώστε: «Η εταιρεία Τηλέτυπος (Mega) έχει αποπληρώσει σε τόκους 130 εκατ. ευρώ. Αν είχαν δοθεί τα δάνεια στο Mega μπορεί να είχαν δοθεί σε πολίτες να αγοράσουν σπίτια και να μην μπορούσαν τώρα να αποπληρώσουν. Το Mega δεν είναι Μαρινόπουλος. Πληρώνουμε κανονικά τα δάνειά μας».
Πληρώνετε κανονικά τα δάνεια, Παναγιώτη, αλλά το προσωπικό που τραβούσε και τραβάει κουπί εκεί μέσα (και δεν μιλάμε για τα μεγαλοστελέχια σας) το έχετε γράψει εκεί που δεν πιάνει ούτε μελάνι από στυλό διαρκείας!
Και επειδή βαρονία δίχως... αντάρτικο δεν γίνεται, ο υιός Ψυχάρης φρόντισε να προειδοποιήσει την Εξεταστική ότι ο ΔΟΛ ετοιμάζεται να υψώσει πειρατική σημαία, ψάχνοντας εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματός του. Έτσι, επειδή μπορεί, ρε παιδί μου!
«Ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της και ρίξει «μαύρο» στο σήμα της στη Digea, το Mega δεν θα κλείσει. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για να συνεσίχουμε να εκπέμπουμε, η Nova, o ΟTE TV, το Ιντερνετ. Το Μega θα συνεχίσει να υπάρχει και να παράγει πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο υιός Ψυχάρης, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Καταλήγοντας, ο Παναγιώτης ξεκαθάρισε ότι «το Mega μπορεί να μεταβληθεί σε πάροχο υπηρεσίας, σε Βήμα TV. Ο ΔΟΛ έχει στις σκέψεις του και το ΒΗΜΑ ΤV. Αλλά να μείνει μεταξύ μας...».
Μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής» έρχεται η νέα υπερπαραγωγή: Οι «Πειρατές της Μιχαλακοπούλου»!

Αχ, μωρή διαπλοκή, πώς κατάντησες έτσι! Μοιάζεις πια με γερασμένη Λερναία Ύδρα: ξεδοντιάρα και αλαζονική, αλλά πάντοτε τα κεφάλια σου πολλαπλασιάζονται με τρομακτική ταχύτητα...

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη