Δ.Μάρδας: «Πρόβλεψη για μετανάστες - επενδυτές στο νέο αναπτυξιακό νόμο»!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ! - ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Για μετανάστες-επενδυτές κάνει πρόβλεψη ο νέος αναπτυξιακός νόμος όπως αποκάλυψε πριν λίγο ο ΥΦΥΠΕΞ Δ.Μάρδας λέγοντας: «Στον νέο επενδυτικό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες, ώστε να διευκολύνονται και να επενδύσουν στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι είναι μία κίνηση «συμβατή σε σχέση με όσα είχαν προταθεί παλιότερα».
 
Φυσικά προκαλούνται εύλογες απορίες. Εάν οι μετανάστες αυτοί έχουν τόσα χρήματα για να επενδύσουν, εξαιρουμένων των προσφύγων που έφυγαν από τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, τότε γιατί ήρθαν εδώ

Θα ισχύσει για αυτούς το πόθεν έσχες; Δηλαδή από που βρήκαν τα χρήματα αυτά; Για Έλληνες πολίτες έχει καταντήσει σχεδόν απαγορευτικό να επενδύσουν είτε γιατί δεν έχουν καθόλου χρήματα είτε γιατί όταν έχουν θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες και ότι αυτά τα απέκτησαν νόμιμα σε βάθος εικοσαετίας τουλάχιστον.

Προφανώς ένας παράνομος μετανάστης ή ένας πρόσφυγας δεν θα έχουν τον μπελά αυτών των «λεπτομερειών» για να μπορούν να εμφανιστούν ως επενδυτές.

Τι σημαίνει αυτό. Ότι σύντομα θα δουμε στην Ελλάδα (κάτι που ήδη γίνεται στο κέντρο της Αθήνας) να ανοίγουν παντού μαγαζιά ξένης ιδιοκτησίας αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στην Αγγλία και να δει ποιοι έχουν τα καταστήματα.

Ο ΥΦΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην επένδυση για το «ελληνικό Νταβός» στην Αιγιαλεία η οποία  προχωράει

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η «διαδικασία γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, καθώς είναι κάτι που για πρώτη φορά το έχουμε στα χέρια μας».

«Έχουν γίνει σχετικές μελέτες και έχουν συσταθεί τρεις επιτροπές σε εθελοντικό επίπεδο και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία αυτού του νησιού χωρίς τη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού και το ΕΣΠΑ, αλλά με τη συμμετοχή ιδιωτών-κρατών. Ηδη ορισμένα από τα κράτη στα οποία έγινε η παρουσίαση, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους. Πρόθεση μας είναι το μάνατζμεντ να μην το έχει το κράτος, ώστε η επένδυση να προχωρήσει γρήγορα.»

Αναφερόμενος στο Ελληνικό σχολίασε ότι «για τις ιδιωτικοποιήσεις αποφασίζουν τρία συγκεκριμένα όργανα, το ΚΥΣΟΙΠ, το κυβερνητικό συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο, υπάρχει πλούσιος διάλογος για τις ιδιωτικοποιήσεις και μετά την υπογραφή μπορεί να ακούγονται οποιεσδήποτε απόψεις, αλλά ο διάλογος για την κυβερνητική πολιτική καταλήγει σε αυτά τα συγκεκριμένα όργανα.

Για το θέμα του Ελληνικού έπρεπε να είχαν γίνει άλλα πράγματα, αλλά από τη στιγμή που είχαμε κύρωση συμφωνίας έπρεπε να κινηθούμε σε συγκεκριμένο πλαίσιο»,


Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, υποστηρίζοντας κατά την γνώμη του ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει αναλάβει δεσμεύσεις και κριτήρια στην πορεία της ένταξή της στην ΕΕ. «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε με την Τουρκία. Και παραβιάζει ορισμένα κριτήρια της συνθήκης της Κοπεγχάγης».

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη