Η Πολιτική Παλαιοντολογία στο Προσκήνιο

Η γνωστή … σοσιαλίστρια Άννα Διαμαντοπούλου, αφού επί δεκαετίες διέγραψε τη … φωτεινή της τροχιά στον αστερισμό του Πασοκικού λαϊκισμού – με όλες τις γνωστές ολέθριες συνέπειές του – επιχειρεί να βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο σκαρφιζόμενη διάφορα κόλπα. 
Ένα απ’ αυτά είναι και το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση της Ελλάδας» το οποίο οργανώνει και «εκδήλωση για το Σύστημα Υγείας» με γνωστούς Πασοκανθρώπους, όπως διαβάζω στην εφ. «Το Βήμα» (φ. 6 Μαΐου, σελ. Α 15).
Θέτω στην εν λόγω «σοσιαλίστρια» τούτο το ερώτημα: Γιατί δεν κάνει μια εκδήλωση για την αντικατάσταση της Ελληνικής Γλώσσας από την Αγγλική, όπως είχε προτείνει με συνέντευξή της στην «Καθημερινή» (φ. 18.11.2001);
Εφόσον τούτος ο σάπιος λαός τα δέχεται όλα και δεν αρπάζει βρεγμένες σανίδες, αυτοί οι πολιτικάντηδες θα αποθρασύνονται και θα προκαλούν.
Σάπιος λαός = Σάπιοι ταγοί!

Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Αθήνα 17/06/2016

Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
-«Ο Λυκούργος δίδασκε πως μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της ανδρείας έχουν τη συνήθεια, η παιδεία, το μάθημα και ο τρόπος ζωής».
-«Ο Αριστοτέλης έγραφε για τους Σπαρτιάτες πως δεν επιτρέπεται να θεωρεί κανείς ότι ένας πολίτης ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι πιστεύουν πως όλοι ανήκουν στο κράτος, αφού ο καθένας είναι μέρος του και η φροντίδα για τον ένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη φροντίδα για το σύνολο».
-«Όλη η φροντίδα των Σπαρτιατών επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση των νέων και αυτό το έκαναν για το καλό του κράτους».
-«Η καλλιέργεια της φυλετικής καθαρότητας και η παιδεία ήταν αλληλοσυμπληρούμενες και αδιαχώριστες μεταξύ τους έννοιες».


ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη