225 νέοι λαθρομετανάστες έφτασαν σε ελληνικά νησιά τις τελευταίες 12 ώρες

Με κόπο κρατά κανείς ακόμη και τα στατιστικά των εισόδων λαθρομεταναστών στη χώρα.
Οι αποβιβάσεις των λαθρομεταναστών είναι μαζικές δείγμα ότι έχει εκλείψει κάθε μέτρο αποτροπής  και πρόληψης εισόδου στα θαλάσσια τουλάχιστον σύνορα.
Έτσι οι λαθρομετανάστες δεν κάνουν καν το κόπο πλέον να κινητοποιούν επιχειρήσεις «διάσωσης» καθώς αποβιβάζονται απλά στις ακτές ελληνικών νησιών.
Έτσι τις τελευταίες 12 ώρες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στις ελληνικές ακτές 26 λαθρομετανάστες, βόρεια της Λέσβου ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν άλλοι 44 στα ανατολικά του νησιού.
Στην συνέχεια, εντοπίστηκαν και μεταφερθήκαν ακόμα 40 στην ανατολική πλευρά του Αγαθονησίου και άλλοι 33 στα βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.
Από Λιμενικούς του Κ.Λ Χίου, εντοπίστηκαν στις ακτές της νήσου 100  μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι  Συρίας, Ιράκ, Ερυθραίας, Κονγκό,  Καμερούν, Νιγηρίας, Αφγανιστάν και άλλων χωρών  προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια και ύστερα από συνεννόηση με την τουρκική Ακτοφυλακή.
Από τις 11 Μαρτίου οι αρχές έχουν υποδεχθεί 353 λαθρομετανάστες. Σε σχέση με αυτό που πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι οι αριθμοί πραγματικά θα φαντάζουν μικροί.
Αφού υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις δωρεάν όλοι οι λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αθηνά όπου και θα αφεθούν ελεύθεροι βάσει παγίας διαδικασίας.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ