«Ετσι στέλναμε μίζες στην Ελλάδα» -Τι κατέθεσε πρώην στέλεχος της Ericsson. Ε, ΚΑΙ; ο πρώτος είναι; Και ΜΕΤΑ;;

Το σύστημα των παράνομων πληρωμών στην Ελλάδα, για τις προμήθειες στον τομέα των ραντάρ αποκάλυψε στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, ένα πρώην στέλεχος της εταιρείας Ericsson. 
Πρόκειται για τον 70χρονο Νένζελ Λις Ολοφ Μόρτεν, ο οποίοα τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσε στο ελληνικό προξενείο στη Στοκχόλμη, όπου προσήλθε αυθόρμητα.
Σύμφωνα με το «Βήμα», ο Σουηδός προσκόμισε δύο έγγραφα-φωτιά, με πληρωμές από το 2000, όπου αποκαλύπτεται ότι σε μόλις μία εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2000 διοχετεύθηκαν, μέσω δικηγόρων σε υπεράκτια εταιρεία δύο ποσά που αγγίζουν τα 21 εκατ. ελβετικά φράγκα. Και αυτή η πληρωμή βέβαια δεν είναι η μόνη και αφορά μόνο μία προμήθεια.
Η κ. Μπράτη ερευνά την υπόθεση του μεσάζοντα Χρήστου Τούμπα, αντιπροσώπου της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer.... και συγκεκριμένα την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων ραντάρ για την αεροπορία (ΑΣΕΠΕ) με υπεργολάβο την Ericsson, υπόθεση που αποκάλυψε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, που παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε με 250.000 ευρώ από τον κ. Τούμπα.
Τα έγγραφα του 70χρονου Σουηδού αναφέρουν παράνομες πληρωμές σε ελβετικά φράγκα με την πρώτη να φτάνει τα 9.587.953 και τη δεύτερη σε 12.089.463, για την προμήθεια του ραντάρ Erieye της Ericsson από την Ελλάδα.


Πηγή

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη