Πάτρα: Δεκάδες αλλοδαποί έκαναν έφοδο στο λιμάνι-Οπλοφορούν ανεξέλεγκτοι

Αναστάτωση  επικράτησε για ακόμη μια φορά στο λιμάνι της Πάτρας όταν δεκάδες παράνομοι μετανάστες από τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της γύρω περιοχής έτρεξαν να μπουν στα καράβια που έχουν προορισμό την Ιταλία.


Οι αλλοδαποί επιχείρησαν να ανέβουν ακόμη και  στις καρότσες των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα, ενώ ένα καράβι ιταλικών συμφερόντων σήκωσε τους καταπέλτες προκειμένου να αποφύγει τους εισβολείς…

Την ίδια ώρα οι λιμενικές αρχές προσπάθησαν να αποτρέψουν τους αλλοδαπούς από το να φύγουν από τη χώρα με σειρήνες με αποτέλεσμα αυτοί να φύγουν τρέχοντας.


Να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς οπλοφορούν κάτι που έγινε ιδιαίτερα γνωστό μετά τη δολοφονία ενός Αφγανού από άλλο Αφγανό σε πρόσφατα επεισόδια στην Πάτρα.


Παράνομοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι ζουν σε ΚΕΠΑ, ή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ή κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα, αλλά και στην Πάτρα έχουν προμηθευτεί όπλα, στο πλαίσιο της σταδιακής διολίσθησής τους στο έγκλημα.

Από πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια έχουν πλέον στη διάθεσή τους όπλα που αγοράζουν στη μαύρη αγορά. Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, οι αστυνομικοί τρέμουν στην ιδέα ότι αυτές οι συμμορίες μπορεί σύντομα να είναι εξοπλισμένες με πυροβόλα όπλα. Και τούτο, επειδή πολλοί εξ αυτών έχουν μία άλλη αντίληψη για την ανθρώπινη ζωή, ακόμα και για τη δική τους. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ειδικά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Μέχρι τώρα τον πρώτο λόγο σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη έχουν οι Αφγανοί. Αυτοί είναι που έχουν τα περισσότερα όπλα, καθοδηγώντας τους νεοφερμένους μετανάστες και δημιουργώντας συμμορίες. Χρεώνουν, μάλιστα, 50 ευρώ το κεφάλι για να αφήσουν τους υπόλοιπους στην ησυχία τους. Η ταρίφα ανεβαίνει, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ομοεθνής τους. Οι περισσότερες συμπλοκές προκαλούνται για οικονομικές διαφορές.

Αλγερινοί, Μαροκινοί, Τυνήσιοι Παλαιστίνιοι, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Ιρακινοί, Αφγανι και η λίστα δεν έχει τέλος,  έχουν κατά καιρούς οργανωθεί, επιχειρώντας να πάρουν τα ηνία.

Οι τριβές μεταξύ εθνικοτήτων συχνά εξελίσσονται σε επεισόδια και ενίοτε γενικεύονται σε μαζικές συγκρούσεις, οι οποίες αφήνουν πίσω θύματα. Οι περισσότερες συμμορίες φέρουν μαχαίρια και αυτοσχέδια όπλα, αλλά κάποιοι έχουν πιστόλια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετανάστες εμφανίστηκαν με χατζάρες! Κατά καιρούς σε ερασιτεχνικα βίντεο έχουν καταγραφεί πρωτοφανείς εικόνες.

Πηγή

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη