Προκαλεί η ανάρτηση του Δημάρχου Πομακοχωρίων – Κάνει με το ζόρι Τούρκους του πολίτες (Photos)

Οι βλέψεις της Τουρκίας για τη Θράκη είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες, με την παρουσία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών καθώς και Τούρκων επιχειρηματιών στην περιοχή να αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια.


Εξαιτίας της δράσης που έχει στην περιοχή το γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, η μεγαλύτερη μερίδα των πολίτών, αν και είναι Έλληνες με μουσουλμανικό θρήσκευμα, αισθάνονται όλο και πιο πολύ Τούρκοι. Ή τους κάνουν να αισθάνονται Τούρκοι με το ζόρι….

Η τελευταία είναι και η περίπτωση των Πομάκων, οι οποίοι έχουν εκτουρκιστεί με το ζόρι ενώ αποτελούν γηγενές φύλλο της Θράκης. Την πολιτική του εξαναγκαστικού εκτουρκισμού φαίνεται πως συνεχίζει να ακολουθεί και ο Πομάκος δήμαρχος των Πομακοχωρίων, Τζεμίλ Καμπζά, ο οποίο μέσα από μια ανάρτηση του αναφέρεται στην επιτυχημένη γιορτή… Κορανίου που οργανώθηκε από σχολείο της περιοχής.




Μέσα από την ανάρτησή του, έμμεσα, αναφέρεται στην «τουρκική μειονότητα», ενώ δίνει συγχαρητήρια στους διοργανωτές για  τη φετινή εκδήλωση απαγγελίας του Κορανιού από μαθητές των σχολείων. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του «Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων» και ο Τούρκος πρόξενος επιβράβευσαν κάθε μαθητή που θα διαβάσει απόσπασμα του Κορανίου με ένα… τάμπλετ.





Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη