«Δίκαιη» Ανάπτυξη!

Τέτοια ανάπτυξη διεκήρυξε ο λεξιπλάστης λαϊκιστής πρωθυπουργός, προκειμένου να.. παραμυθιάσει και σ’ αυτό το σημείο τη μεγάλη μάζα του «κυρίαρχου» λαού.
Και σ’ αυτό το εθνικό θέμα – όπως και σ’ όλα τ’ άλλα – εφαρμόζει την πανάρχαια συνταγή των λαϊκιστών της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και του Ελληνικού κόσμου, που έκαναν αυτό το οποίο καυτηρίαζε ο Θουκυδίδης γράφοντας: «Οι άνθρωποι για να δικαιολογούν τις αίσχυστες πράξεις τους, αλλάζουν τη σημασία των λέξεων» (Γ’ 82).

Έτσι λοιπόν, μάθαμε κάτι το οποίο δεν διδάσκουν όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, τα οποία διδάσκουν την ανάπτυξη την οικονομική και όχι τη «δίκαιη».
Προηγείται η ανάπτυξη και έπεται το «δίκαιη», το οποίο συνιστά αντικείμενο της οικονομικής πολιτικής, που συνδέεται με τον τρόπο διανομής του πλούτου, τον οποίοι δημιουργεί η οικονομική ανάπτυξη.
Μ’ άλλα λόγια: Το «δίκαιη» εντάσσεται στον κύκλο των ηθικών στοιχείων της οικονομικής και κοινωνικής δράσης, η οποία άπτεται της πολιτικής των κομμάτων, αναλόγως της κοσμοθεωρίας τους.
Πρώτα φτιάχνεις την πίτα και μετά αποφασίζεις το πως και που και πόσο θα διανείμεις τα κομμάτια.
Αυτή η πολιτική οικονομία διδάσκεται από αιώνων ανά τον κόσμο. Με την ευκαιρία θεωρώ γελοίο, από επιστημονική άποψη, να παρελαύνουν πολιτικάντηδες, αναλυτές και παπαγαλάκια στις τηλεοράσεις και να μας λένε τούτο το αυτονόητο, το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση της κάθε ανάπτυξης: «Πρέπει να γίνουν επενδύσεις». Αμολάνε μια κενολογία και μια τιποτολογία και παριστάνουν ότι προσφέρουν κάτι το θετικό και ωφέλιμο στο δημόσιο διάλογο!
Παπάρες! Αν δεν έχετε τίποτα να μας πείτε είναι εντελώς περιττό να μας λέτε το τίποτα. Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της ξύλινης γλώσσας του λαϊκισμού, για την οποία σας παραπέμπω στο έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», (εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002, σελ. 139 επ.).



Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Αθήνα 4/8/2016

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη