Η ηρωΐδα καθηγήτρια Γεωργαντά και τα βοθροκάναλα

Δευτέρα 1 Αυγούστου. Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων «Kontra» και «ΣΚΑΪ».
Στο πρώτο βγαίνει τηλεφωνικά η καθηγήτρια Γεωργαντά, η οποία σε 5’ αποκαλύπτει το εθνικό θέμα το πως και το γιατί και πόσο ύπουλα και πρόστυχα οδήγησαν την Ελλάδα και το σάπιο λαό της στα μνημόνια.
Η δολοφονία ενός ολόκληρου λαού και η δόλια χρεωκοπία της Ελλάδας δεν έγινε με βόλια.

Έγινε με την πλαστογράφηση μερικών αριθμών της περίφημου ΕΛΣΤΑΤ, της οποίας η Γεωργαντά ήταν μέλος του Δ.Σ.
Είδε το εθνικό έγκλημα. Τρόμαξε. Αποφάσισε να το αποκαλύψει. Καταδιώχθηκε, προπιλακίστηκε από τους διαπλεκόμενους μηχανισμούς της διεφθαρμένης εξουσίας. Λύσαξαν να την εξοντώσουν με θέσπιση πρόστυχων νόμων και πολλών μηχανοραφιών.
Πάλεψε μόνη, μαζί με τον Λογοθέτη – δεν έχω πει καλημέρα με κανέναν – δίνοντας δικαστικές μάχες εντελώς μόνη και με το σάπιο σύστημα απέναντι.
Με ανακούφιση μας είπε στο «Kontra» ότι επιτέλους ο προστατευμόμενος του σάπιου συστήματος, ο υπεύθυνος της εθνικής τραγωδίας παραπέμπεται για κακούργημα. Ο πλαστογράφος των στοιχείων.
Μας είπε ακόμα ότι ΚΑΙ η σημερινή κυβέρνηση δείχνει ύποπτη αδιαφορία. Την κάλεσε να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη που θα γίνει.
Πατάω κουμπί και «πιάνω» ΣΚΑΪ. Επί 10’ τουλάχιστον εξακολουθεί να έχει ως είδηση έναν… εγκληματία που χτύπησε το σκυλί. Περιμένω ν’ ακούσω κάτι για το Εθνικό Έγκλημα. ΣΙΩΠΗ. Ναι, τα βοθροκάναλα ΔΕΝ θέλουν ν’ αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι της Εθνικής Τραγωδίας. Μας λένε που κατούρησε και τι έφαγε η ξένη ηθοποιός στη Μύκονο.
Μας λένε για τα καπρίτσια και τα βίτσια επωνύμων αλλά σιωπούν για τα εθνικά ζητήματα όπως το προκείμενο.
Μας λένε επί ώρες ποιος έβαλε το γκολ και πόσα μακαρόνια συγκέντρωσαν για τους πεινασμένους αλλά δεν θέλουν ν’ αποκαλύψουν τους υπεύθυνους της πείνας.
Φυσικά αυτή τη σιωπή εφαρμόζουν οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα… κόμματα που κόπτονται για τα λαϊκά συμφέροντα!
Καλά, τα άλλα κόμματα και ό άλλος Τύπος, ο αστικός, είναι σάπιοι.
Το ΚΚΕ και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γιατί σιωπούν; Γιατί δεν καλούν τη Γεωργαντά να τους δώσει στοιχεία να τα πάνε στη Βουλη;
Γιατί οι πάντες νύχτα-μέρα μας μιλάνε για το ΕΚΑΣ και άχρηστες λεπτομέρειες και δεν αναφέρονται καθόλου στην Γεωργαντά που αγωνίζεται να φέρει πίσω κάποιες εκατοντάδες δις ευρώ που μας έκλεψαν οι αγορές με τα πλαστά στοιχεία;
Όποιοι σιωπούν και όποιοι αγνοούν την ηρωΐδα που τόλμησε να μιλήσει, είναι ένοχοι και παίζουν τον παπά.
Ο ηρωϊσμός δεν εκφράζεται μόνο στον πόλεμο.
Ηρωϊκή πράξη κάνουν και όσοι ΤΟΛΜΟΥΝ και μιλούν. Όταν οι άλλοι γύρω τους ΣΙΩΠΟΥΝ.
Αυτός ήταν ο τίτλος ενός άρθρου μου του 2005,  απ’ αφορμή αυτής της φράσης που είχε πει στο «Μega» η Αγλαΐα Ζώτου, που έτρωγε στα δημοτικά καζάνια.
Ανέβηκε πολύ ψηλά με τους αγώνες της αλλά όταν αποφάσισε να μιλήσει έχασε τα πάντα.
Ναι: Η διατύπωση της γνώμης – όχι για τριχοειδή θέματα – είναι ηρωϊσμός (βλ. το ομότιτλο άρθρο μου στο περιοδικό «ΗΛΙΑΙΑ», τευχ. Σεπτεμβρίου 2005). Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Η Γεωργαντά είναι εδώ. Καλέστε την. Μην ασχολείστε μόνο με αποβλάκωση και δόλια υποκρισία.
Καλύτερα ένα κανονικό κανάλι παρά εκατό σάπια και διαπλεκόμενα. Φέρνουν καταστροφή.
Όσο για τους Έλληνες δικαστές, για τους οποίους δεν τρέφω και μεγάλη εκτίμηση, και αυτό το έχω διατυπώσει εγγράφως εδώ και χρόνια, θα έλεγα ότι είναι καιρός να αφήσουν τους καστανάδες και να ασχοληθούν με τους εθνικούς εγκληματίες.

Υ.Γ. Συγχαίρω τον Εισαγγελέα Σακκά που βοήθησε ανιδιοτελώς στις δίκες της Γεωργαντά.


Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Αθήνα 3/8/2016

Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
-«Ο Λυκούργος δίδασκε πως μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της ανδρείας έχουν τη συνήθεια, η παιδεία, το μάθημα και ο τρόπος ζωής».
-«Ο Αριστοτέλης έγραφε για τους Σπαρτιάτες πως δεν επιτρέπεται να θεωρεί κανείς ότι ένας πολίτης ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι πιστεύουν πως όλοι ανήκουν στο κράτος, αφού ο καθένας είναι μέρος του και η φροντίδα για τον ένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη φροντίδα για το σύνολο».
-«Όλη η φροντίδα των Σπαρτιατών επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση των νέων και αυτό το έκαναν για το καλό του κράτους».
-«Η καλλιέργεια της φυλετικής καθαρότητας και η παιδεία ήταν αλληλοσυμπληρούμενες και αδιαχώριστες μεταξύ τους έννοιες».


ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη