Το tweet του Βαρουφάκη που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Το γύρο του διαδικτύου και κυρίως του Twitter κάνει ένα tweet που είχε κάνει παλαιότερα ο Γιάνης Βαρουφάκης και αφορούσε τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και την ΕΚΤ.


Ο υπουργός Οικονομικών είχε γράψει το 2012 ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα.











Το βράδυ της Τέταρτης η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου σταματά να
τα δέχεται  και ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, μέσω ενεχύρων, θα συνεχιστεί κανονικά, αλλά μέσω του μηχανισμού ELA, δηλαδή από την Τράπεζα της Ελλάδος, με την έγκριση της EKT.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι η αυτή η απόφαση δεν σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και ότι η EKΤ ασκεί πίεση στο Eurogroup να προχωρήσει γρήγορα στη σύναψη νέας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς ανανεώνεται η ρευστότητα των τραπεζών μέσω του ELΑ, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι δεσμεύεται απόλυτα από την  πρόσφατη λαϊκή εντολή και στη βάση αυτής θα συνεχίσει να αναζητεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη