Συστάσεις στους υπουργούς για τις εξαγγελίες με το βλέμμα στις προγραμματικές

Τα αποτελέσματα των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η προετοιμασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα αρχίσουν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη με την ψηφοφορία, απασχόλησαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίαση απόψε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας αποτίμησε ως θετικά τα αποτελέσματα των επισκέψεών του σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κύπρο, ενώ κατά την συνεδρίαση έγινε αναφορά στην απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα. Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για κίνηση πολιτικής πίεσης από την ΕΚΤ, που θα έχει πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση, άνευ σημασίας. Το τραπεζικό σύστημα , σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι απολύτως ασφαλές τόσο στο επίπεδο της ρευστότητας όσο και της χρηματοδότησης. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με τον Γ. Δραγασάκη.

Σε ό,τι αφορά τις Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κάθε υπουργός έκανε εισήγηση για το χαρτοφυλάκιό του. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον καθένα να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο. Επίσης έγιναν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές δηλώσεις. Παράλληλα, έγινε και μια συνολική συζήτηση για το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στις Προγραμματικές.

Το Σάββατο θα συγκληθεί, πιθανόν εκ νέου το Κυβερνητικό Συμβούλιο.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη