Οι οπαδοί του χάους είναι περισσότεροι. Μετά το Brexit, έρχονται Grexit, Itexit, Spexit, Frexit....

Όλοι οι υπεύθυνοι για το κερδοσκοπικό χάος και σκοταδισμό που έφεραν στην Ευρώπη, τρέμουν την απόφαση των Βρετανών στις 23 Ιουνίου.

Προετοιμάζουν 2 σενάρια.

Το πρώτο σενάριο είναι με αοριστίες, γενικολογίες, μπουρδολογίες να αποδεχτούν την "λαϊκή εντολή" μαζί με την Βρετανική κυβέρνηση αλλά να πράξουν το αντίθετο....


Να μείνει το Brexit μόνο σαν εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς καμία ουσία.

Η δεύτερη περίπτωση - το δεύτερο σενάριο, που δεν το ασπαζόμαστε - είναι να εξετάσουν το σενάριο του χάους που θα επέλθει μετά την απομάκρυνση της Μ. Βρετανία από την Ε.Ε.

Πραγματικά θα είναι χάος.

Η Ένωση χωρίς την Βρετανία θα κρατήσει πολύ λίγο. Ήδη όλες οι χώρες του νότου θέλουν Grexit, Itexit, Spexit, Frexit....

Μια διάλυση της Ε.Ε. θα λειτουργήσει ακριβώς αντίθετα απ' ότι λειτουργούσε έως σήμερα. Δηλαδή οι Γερμανοί που ήταν ο δυνατός κρίκος στην Ε.Ε. θα περάσει εξαρτόμενος από τις μικρές και ποιο αδύναμες χώρες, ως τελευταίος.

Για να το καταλάβουμε αυτό, θα πρέπει να δούμε ένα παράδειγμα.

Κάτω από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες και εντολές μπήκαμε στο μνημόνιο και ξεπουλήσαμε τα πάντα. Αν αυτές οι συνθήκες πάψουν και το ευρώ χαθεί, τότε θα είναι άκυρες ή καλύτερα θα είναι αδύναμες, καθώς πλήθος επιχειρημάτων που στηρίζονται στην ένωση θα καταπέσουν. Οι κερδοσκόποι και τ' αρπακτικά, αυτό τρέμουν.

Χάος για τους απατεώνες που πόνταραν και εξαπάτησαν τους λαούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το Brexit προηγείται από δύο έως και εφτά ποσοστιαίες μονάδες (γρ΄παψε 20 και βάλε) της παραμονής, ενώ δεν ευνοεί καθόλου το κλίμα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και βέβαια στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Για τον λόγο αυτόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει διάφορα σενάρια για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Αν η βρετανική κυβέρνηση παραβιάσει την προβλεπόμενη διαδικασία εξόδου απειλούνται συνέπειες, οι οποίες στην ακραία περίπτωση μπορούν να φτάσουν μέχρι την αναστολή της συμμετοχής την στην Ε.Ε., με τεράστιες επιπτώσεις για την βρετανική οικονομία.

Για να πραγματοποιηθούν αυτές οι απειλές θα πρέπει να είναι ισχυρή η Ε.Ε. Ποιος έχει τη θέληση να στραφεί κατά της Βρετανίας? Μιας υπερδύναμης που έμεινε μακριά από το ευρώ δίχως δημοσιονομικές προσαρμογές?

Η συντεταγμένη έξοδος προβλέπεται από το άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιθυμίας εξόδου ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις οι οποίες διαρκούν έως δύο χρόνια. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν ρυθμίζουν τη μελλοντική σχέση της αποχωρούσας χώρας με την Ε.Ε., αλλά μόνο τον τρόπο του χωρισμού. Η Βρετανία θα μπορούσε να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρώπη χωρίς προηγουμένως να έχει αποσαφηνιστεί το θέμα της πρόσβασης στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. Γι αυτό οι υποστηρικτές του Brexit στην βρετανική κυβέρνηση αναζητούν άλλους δρόμους εξόδου από την Ε.Ε.

Με δυσαρέσκεια έγινε γνωστό στις Βρυξέλλες το σχέδιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων Κρις Γκρέιλινγκ, το οποίο προβλέπει να τεθεί σταδιακά το ευρωπαϊκό δίκαιο εκτός ισχύος σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε..

Ο Γκρέιλινγκ θέλει να καθυστερήσει την προβλεπόμενη (από το άρθρο 50 των Ευρωπαϊκών Συνθηκών) ανακοίνωση της εξόδου και να επιδιώξει καταρχάς μια «άτυπη» διαδικασία, όπως είπε στους Financial Times εκπρόσωπός των υποστηρικτών του Brexit. Στόχος είναι έξοδος με ταυτόχρονη σύναψη εμπορικής συμφωνίας Βρετανίας-Ε.Ε. μέχρι το 2019. Αυτό έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με την άποψη της Κομισιόν, η οποία επιμένει να εκπληρώσει η Μ. Βρετανία τις υποχρεώσεις της μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο. Η Κομισιόν δεν θα παρακολουθήσει απαθώς μια άτακτη έξοδο από την Ε.Ε και έχει ήδη εξετάσει τις νομικές δυνατότητες για την -μη προβλεπόμενη από τις συνθήκες- αναστολή συμμετοχής στην Ε.Ε.

Ενα σενάριο προβλέπει να κριθεί το δημοψήφισμα ως επίσημη έκφραση επιθυμίας εξόδου από την Ε.Ε. Με την αναστολή δεν θα εφαρμόζονται πλέον για τη Βρετανία οι κανόνες της εσωτερικής αγοράς όπως είναι λ.χ η απαλλαγή της από τους τελωνειακούς δασμούς. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα αρνητικές επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία. Το σενάριο αυτό θεωρείται όμως απίθανο διότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε το ρίσκο σε καμιά περίπτωση, όπως έλεγαν στις Βρυξέλλες, γράφει η βαυαρική εφημερίδα.

Το 52% των Βρετανών λέει «ναι» στο Brexit σε στημένες δημοσκοπήσεις υπέρ του αντιθέτου

Εν τω μεταξύ, έρευνα που μελέτησε τα αποτελέσματα έξι δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν από τις 9 έως τις 13 Ιουνίου έδειξε ότι το 52% των Βρετανών τάσσεται υπέρ του Brexit και 48% κατά. Τέσσερις από αυτές τις δημοσκοπήσεις τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του Λονδίνου από τους «28».

Την ίδια ώρα, σε άλλη έρευνα που διενήργησε το «Business Insider» σε αναγνώστες του που διαμένουν στη Βρετανία αλλά είναι ξένοι υπήκοοι, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 67% των ερωτηθέντων, δηλαδή από τους 7.018 ερωτηθέντες, οι 4.691, ψηφίζουν δαγκωτό Brexit. Οι αναγνώστες του «Business Insider» που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Πιστεύετε ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε;», ήταν Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί , Γερμανοί,  Γάλλοι, Ισπανοί, Ιρλανδοί και Βέλγοι.

Όλα αυτά και αναλύσεις επί αναλύσεων χωρίς να γίνονται γνωστές θέσεις και τα θετικά αποτελέσματα που θα φέρει η βούληση και η πλειοψηφία του λαού της Βρετανίας.


Είναι δυνατόν τεχνοκράτες απανταχού της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και της χώρας μας (Στουρνάρας κλπ) ο λαός που επιλέγει Brexit να κάνει το λάθος και εσείς που τον φέρατε έως εδώ να είστε οι σωστοί. Γιατί όπως πάντα ψέματα λέγατε για να περνάτε εσείς καλά και ο λαός χειρότερα.


Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη