«Όλοι μαζί μπορούμε»! - Μια κοινωνική φενάκη ολκής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ», το ραδίοφωνό του και η εφημερίδα του, στηρίζουν μετά πάθους όχι μόνο τα μνημόνια που εξολοθρεύουν τους Έλληνες αλλά και το πιο διεφθαρμένο πολιτικό και αντικοινωνικό πολιτικό σύστημα.
Ταυτόχρονα, το «όλοι μαζί» - κατά το λεγόμενο «στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά» - παριστάνουν οι ιδιοκτήτες και οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματός τους πονόψυχους φιλάνθρωπους, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τους εξαθλιωμένους, που δημιουργούνται από την πολιτική τους.

Πλανώνται οι… πονόψυχοι αν νομίζουν ότι η ζωή των Ελλήνων και η αξιοπρέπειά τους, μπορούν να συμπορεύονται με την πολλαπλώς διαφημιζόμενη φιλανθρωπία.
ΟΧΙ! Κυρίες και κύριοι του «Όλοι μαζί», η ζωή δεν στηρίζεται στην ελεημοσύνη. Απαιτεί αγώνα για την δημιουργία μιας κοινωνικά δίκαιης κοινωνίας, στην οποία δεν θα υπάρχουν οι σημερινές φρικαλέες ανισότητες. Πολύ περισσότερο όταν η υποκριτική φιλανθρωπία διαφημίζει προκλητικά το συγκρότημα του Φαλήρου και τα Σούπερ-Μάρκετ.
Ξεχνούν όλοι αυτοί οι αυτοδιαφημιζόμενοι «φιλάνθρωποι» ότι ο Ιησούς είπε: «Όταν, λοιπόν, κάμνεις ελεημοσύνη, μη σαλπίζεις έμπροσθέν σου, καθώς κάμνουσι οι υποκριταί εν ταις συναγωγαίς και εν τοις οδοις, δια να δοξασθώσιν υπό των ανθρώπων. Όταν δε συ κάνεις ελεημοσύνη ας μη γνωρίζει η αριστεράς σου τι κάμνει η δεξιά σου» (Ματθαίος ΣΤ΄ 2-4). Τ’ ακούτε φιγουρατζήδες της αυτοδιαφήμισης, που παριστάνετε και τους καλούς χριστιανούς;

Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
8/6/16

Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
(Σπαρτιάτική εκπαίδευση)
-«Μόνο στο κράτος των Λακεδαιμονίων και σε μερικά άλλα έχει φροντίσει ο νομοθέτης για την εκπαίδευση και την μόρφωση των υπηκόων του».
-«Το μερίδιο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της νεολαίας ήταν τόσο αποφασιστικής σημασίας, ώστε η συμμετοχή στη δημόσια εκπαίδευση ήταν μια από τις δύο βασικές προϋποθέσεις για την απόκτηση των απολύτων πολιτικών δικαιωμάτων».
-«Μόνον όποιος κατέχει ένα χωράφι και όποιος πέρασε από τις δοκιμασίες της δημόσιας εκπαίδευσης, μπορούσε να γίνει μέλος του κύκλου των Σπαρτιατών».
-«Κάθε πολίτης, ο οποίος δεν άντεξε την εκπαίδευση ως νέος αποκλειόταν από όλα τα πολιτικά δικαιώματα».
-«Όποιον όμως δεν είχε συμμετάσχει στη δημόσια εκπαίδευση των νέων, με εξαίρεση τον βασιλιά, τον υποβίβαζαν σε είλωτα, ο οποίος δεν είχε κανένα πολιτικό δικαίωμα».
-«Ο Λυκούργος είχε καθιερώσει την απονομή της Σπαρτιατικής ιθαγένειας σε όσους ολοκλήρωναν την Σπαρτιατική αγωγή».
-«Ο Λυκούργος, έπαιρνε τα παιδιά όταν γινόταν επτά ετών, τα μοίραζε σε ορισμένες τάξεις, τους έδινε κοινή εκπαίδευση και τροφή και τα συνήθιζε να παίζουν και να μαθαίνουν μαζί».

ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.



Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη