Αριστερές αλληλοκοροϊδίες

Κατηγορεί ο γραμματέας του ΚΚΕ τον… σοσιαλιστή πρωθυπουργό για μεγάλη κοροϊδία του λαού!

Αυτό είναι πια τόσο φανερό ώστε είναι περιττό να επαναλαμβάνεται.

Όμως στο ίδιο αδίκημα και μάλιστα με Αριθμό Πρωτοκόλλου στον Άρειο Πάγο και την υπογραφή του συγχωρεμένου γραμματέα του κόμματος Χ. Φλωράκη διαπράττει στο διηνεκές και το ΚΚΕ.

Θυμίζω, λοιπόν, στο σημερινό γραμματέα την «Δήλωση» Νομιμοφροσύνης του ΚΚΕ, την οποία κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο τότε γραμματέας του, μετά τη μεταπολίτευση, κατέθεσε την υπ’ αριθμ. 5855/4 – Οκτωβρίου 1974 «Δήλωση» προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία έλεγε ότι: «Αι αρχαί του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την δια της βίας κατάληψιν της εξουσίας ή την ανατροπήν του, Ελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (Η «δήλωση» έγινε σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 του Ν.Δ. 59/23-9-1974).
Πρόκειται για μια κολοσσιαία ρεβιζιονιστική στροφή του ΚΚΕ, την οποία σχολίασα πριν χρόνια γράφοντας ότι: «Πρόκειται για μια τεράστια πολιτική και κοινωνική ανακολουθεία του ΚΚΕ η οποία προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της πολιτικής απάτης» (βλ. το έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία», εκδ. β’ «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2013, σελ. 543).
Αφού, λοιπόν, το ΚΚΕ από τότε, δηλαδή από το 1974 εγκατέλειψε τη θεμελιώδη κοσμοθεωρητική του επιδίωξη, την επανάσταση, και αναγνώρισε το «Ελεύθερο Δημοκρατικό πολίτευμα», γιατί εξακολουθά να κοροϊδεύει τους οπαδούς του καλώντας τον με το ΠΑΜΕ σε επαναστατική γυμναστική;
Γιατί δεν τους λέει ότι «η προλεταριακή επανάσταση πέθανε»; Συνεπώς, θέλει δε θέλει, ανήκει κι’ αυτό στο βοθροποιημένο πολιτικό αστικό σύστημα, εισπράττοντας μισθούς και επιχειρήσεις από το αίμα του πεινασμένου λαού!
Γράφοντας αυτά μου ήρθε στο νου η απάντηση του Φ. Ένγκελς προς τον Γάλλο σοσιαλιστή Α. Μπέμπελ που όταν των ρώτησε: «Τι κάνει το αγγλικό προλεταριάτο για την Επανάσταση» ο διαβιών στο Λονδίνο Ένγκελς του απάντησε: «Τρώει το βρώμικο παντεσπάνι των αποικιών».
Τώρα, μπορούν οι… επαναστάτες του ΚΚΕ να μας πουν τι τρώνε και από που; (Περισσότερα γι’ αυτό το ζήτημα στο πιο πάνω έργο μου).
Δυστυχώς, το σάπιο πολιτικό συμμοριακό σύστημα, απομυζά την τελευταία ικμάδα του πεινασμένου λαού, ο οποίος εξακολουθεί να το… απολαμβάνει. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κοροϊδία!

Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
8/6/16

Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
(Σπαρτιάτική εκπαίδευση)
-«Μόνο στο κράτος των Λακεδαιμονίων και σε μερικά άλλα έχει φροντίσει ο νομοθέτης για την εκπαίδευση και την μόρφωση των υπηκόων του».
-«Το μερίδιο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της νεολαίας ήταν τόσο αποφασιστικής σημασίας, ώστε η συμμετοχή στη δημόσια εκπαίδευση ήταν μια από τις δύο βασικές προϋποθέσεις για την απόκτηση των απολύτων πολιτικών δικαιωμάτων».
-«Μόνον όποιος κατέχει ένα χωράφι και όποιος πέρασε από τις δοκιμασίες της δημόσιας εκπαίδευσης, μπορούσε να γίνει μέλος του κύκλου των Σπαρτιατών».
-«Κάθε πολίτης, ο οποίος δεν άντεξε την εκπαίδευση ως νέος αποκλειόταν από όλα τα πολιτικά δικαιώματα».
-«Όποιον όμως δεν είχε συμμετάσχει στη δημόσια εκπαίδευση των νέων, με εξαίρεση τον βασιλιά, τον υποβίβαζαν σε είλωτα, ο οποίος δεν είχε κανένα πολιτικό δικαίωμα».
-«Ο Λυκούργος είχε καθιερώσει την απονομή της Σπαρτιατικής ιθαγένειας σε όσους ολοκλήρωναν την Σπαρτιατική αγωγή».
-«Ο Λυκούργος, έπαιρνε τα παιδιά όταν γινόταν επτά ετών, τα μοίραζε σε ορισμένες τάξεις, τους έδινε κοινή εκπαίδευση και τροφή και τα συνήθιζε να παίζουν και να μαθαίνουν μαζί».

ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.



Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη