Προαπαιτούμενα του ψόφου

Ξανά και ξανά προαπαιτούμενα ζητούν οι ξένοι «εταίροι» από την καταχρεωμένη ψωροκώσταινα για να μη γράφουμε και να μη λέμε μπούρδες, όπως κατά κανόνα, το πράττουν οι πολιτικάντηδες και πλείστοι των Ελλήνων, πάμε στοι λεξικό το οποίο γράφει : Προαπαιτώ = απαιτώ κάτι εκ των προτέρων, προβάλω αξιώσεις προκαταβολικά.
Πάμε παρακάτω:
Απαιτώ = ζητώ κάτι που μου οφείλεται ή μου ανήκει και αξίωση = απαίτηση που βασίζεται σε δικαίωμα.
«Κυρίαρχε» λαέ της μπαρούφας και της κομματικής πελατείας:
Κατάλαβες τι σημαίνουν τα προαπαιτούμενα για να παίρνεις με το σταγονόμετρο τις δόσεις μέχρι το 2105;
Πρώτα θα ικανοποιείς τα προαπαιτούμενα δηλαδή τις «νόμιμες» απαιτήσεις και αξιώσεις των τοκογλύφων και μετά θα τρώμε.
Αυτό σημαίνει: ή θα ψοφάμε σταδιακά ή θα επαναστατήσουμε.
Ξέρω ότι προτιμάς το πρώτο όπως αποδεικνύει η γονατισμένη και τυχοδιωκτική σου συμπεριφορά τούτο το χρόνο της σήψης, την οποία στήριξες και εξακολουθείς να στηρίζεις.
Δεν είσαι για λύπηση.
Όμως ενώ σε πάνε για αργό θάνατο, τα διάφορα εθνοκτόνα ΜΜΕ εξακολουθούν να σε αποβλακώνουν με εκδηλώσει παντός τύπου και συναυλίες «αγάπης» και «αλληλεγγύης», για τους δυστυχισμένους οι οποίοι αυτοκτονούν χωρίς καν να τους αναφέρουν ως είδηση.

Π.Λ.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Αθήνα 25/05/2016

Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης

-«Ο Λυκούργος, κατάργησε αρχικά όλα τα χρυσά και ασημένια νομίσματα και εισήγαγε τη χρήση σιδηρών νομισμάτων, στα οποία έδωσε τόσο μικρή αξία που ήταν δύσκολη η φύλαξή τους».

-«Στη συνέχεια ο Λυκούργος εδίωξε από τη Σπάρτη όλους τους άχρηστους και περιττούς καλλιτέχνες από τους οποίους οι περισσότεροι είχαν φύγει από μόνοι τους, γιατί με το καινούριο νόμισμα κανένας δεν αγοράζει πλέον έργα τέχνης αφού το σιδερένιο νόμισμα ήταν καταγέλαστο στα άλλα ελληνικά κράτη και δεν είχε καμιά αξία».

-«Έτσι, με τον καιρό, η υλική αφθονία υποχωρούσε ολοένα και ο πλούτος δεν ήταν πλέον προνόμιο αφού κανείς δεν μπορούσε πλέον να τον επιδείξει δημόσια»

-«Όταν οι Σπαρτιάτες διασκέδαζαν δεν αναφέρονταν ποτέ στα χρήματα και στο εμπόριο. Η μεγαλύτερη αποστολή των Σπαρτιατών ήταν η υπηρεσία στον πόλεμο».


ΣΗΜ. Τα παραθέματα ανήκουν στο έργο του Γερμανού καθηγητού Brake: «Η πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από «Το Αντίδοτο», Καλαμάτα 2014.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη