Απίστευτες εξελίξεις: Μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ορντινάτζες λάθρο και ισλαμιστικών ΜΚΟ

Την πλήρη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή υποδομών («hotspots») σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο) και σε «κέντρα φιλοξενίας» στο Σχιστό και τη Σίνδο ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία συμμετείχε για περίπου 15 λεπτά («γιατί είχε σοβαρότερες δουλειές να κάνει» όπως δήλωσε ο ίδιος) και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας.  

Στη συνέντευξη ειπώθηκαν πολλά αλλά ξεχώρισαν τα εξής: 
 

- Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεργάζονται με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (!) για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων. Επίσης θα προωθούν από τα νησιά προς τη Σίνδο και το Σχιστό ακόμα και με δικά τους μέσα αν χρειαστεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.   

- Στόχος είναι να παραμείνουν 24 ώρες στα hotspots και εν συνεχεία μέχρι 72 ώρες στα κέντρα φιλοξενίας πριν την προώθησή τους εκτός Ελλάδος. Κάτι το οποίο φυσικά είναι παντελώς ανέφικτο ακόμα και εάν θεωρήσουμε ότι οι προσφυγικές και λαθρομεταναστευτικές ροές θα μειωθούν κατά 50 % από αυτές που υπάρχουν σήμερα. Το πιθανότερο είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό της χώρας.    

- Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα δίνουν στοιχεία στη FRONTEX για την κίνηση πλωτών μέσων από τη μικρασιατική ακτή προς τα νησιά προκειμένου υποτίθεται να παρεμβαίνει η FRONTEX.  

- Τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας ζήτησαν τη συνεργασία της Τουρκίας και τόνισαν ότι «ελπίζουν σε αυτήν».    

Το ερώτημα είναι αν δεν υπάρξει αυτή η συνεργασία ή, για να πάρουμε το χειρότερο σενάριο, εάν ανοίξει ακόμα περισσότερο η «κάνουλα» των προσφυγικών ροών τί θα συμβεί; Θα καταρρεύσουν ή όχι τα hotspots; Και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν ή όχι μέσα σε έναν κυκεώνα προσπάθειας διατήρησης της έννομης τάξης μεταξύ λαθρομεταναστών και προσφύγων για τη σίτισή τους, τη στέγασή τους, αλλά και εκτέλεσης των καθηκόντων τους για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας;  

- Θα υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα-σύνδεσμοι στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας. Ο Υπουργός βέβαια ξεκαθάρισε ότι θα βρίσκονται «σε άλλο δωμάτιο» και όχι στον σκληρό πυρήνα των πληροφοριών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων.   

- Είναι απίστευτη η δήλωση Μουζάλα ότι θα συνεργάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Να θυμίσουμε ότι στη Λέσβο δραστηριοποιούνται ισλαμιστικές οργανώσεις, αποδεδειγμένα πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) μια εκ των οποίων είχε προκαλέσει τη σφαγή στο πλοίο Mavi Marmara το 2010 έξω από τις ισραηλινές ακτές.

 Όχι μόνο αυτές αλλά και όλες οι ΜΚΟ για το μόνο που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής είναι για τις αποστολές HUMINT που πραγματοποιούν στο νησί σε βάρος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόσφατα άλλωστε συνελήφθησαν ορισμένοι εξ’ αυτών διενεργώντας κατασκοπεία. 

Αυτοί θα είναι οι συνεργάτες των Ενόπλων Δυνάμεων!   

-Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος διευκρίνισε ότι οι Ένοπλές Δυνάμεις θα «απομονώσουν τις ισλαμιστικές ΜΚΟ» αλλά δεν μας είπε το πώς, αφού αυτές αυτή τη στιγμή αποτελούν κράτος εν κράτει στα νησιά και ειδικότερα στη Λέσβο, διαθέτοντας μάλιστα τεράστια οικονομική δύναμη. Όλα τα hotspots και τα κέντρα φιλοξενίας θα κατασκευαστούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016.   

Και ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Πηγή 

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη