Στον «αέρα» οι ηλεκτρονικές αποδείξεις για το χτίσιμο αφορολόγητου

Στη σφαίρα των σχεδιασμών παραμένει το μέτρο της διασύνδεσης του αφορολογήτου με αποδείξεις δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος, με αποτέλεσμα στα μέσα Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι να μην έχουν την παραμικρή ιδέα για το ποιες αποδείξεις θα πρέπει να μαζεύουν φέτος και με ποιον τρόπο.


Όπως σημειώνουν Τα Νέα, τον περασμένο Δεκέμβριο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε προαναγγείλει την κατάθεση διάταξης νόμου για τη διασύνδεση του αφορολογήτου με αποδείξεις δαπανών και όπως έλεγαν τότε πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «κάθε δαπάνη του 2016 για να περνά στην Εφορία θα πρέπει να έχει γίνει με πλαστικό χρήμα».

Εκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα. Διάταξη νόμου στη Βουλή ουδέποτε κατατέθηκε και η αιτιολογία που δίνουν αρμόδιες πηγές από την Καραγεώργη Σερβίας δείχνει για τις καθυστερήσεις προς την πλευρά των δανειστών, που δεν έχουν απαντήσει στις προτάσεις της κυβέρνησης...


Παράλληλα, θολό παραμένει το τοπίο και αναφορικά με τις αποδείξεις του 2015. Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου πηγές του υπουργείου Οικονομικών είχαν προαναγγείλει την κατάθεση διάταξης νόμου για την υποχρέωση δήλωσης αποδείξεων και στις νέες φορολογικές δηλώσεις, για να έρθουν στη συνέχεια και μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε να διαβεβαιώσουν ότι για την κατοχύρωση του αφορολογήτου δεν θα χρειαστεί οι υπόχρεοι να δηλώσουν φέτος αποδείξεις.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη