Ξεχάστε τη ΝΔ που ξέρατε θα τα αλλάξουμε όλα - Δεν είναι πλέον βιώσιμο το χρέος

Στη ΝΔ θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να χάσουν τον ύπνο τους
Ξεκάθαρο μήνυμα πως αν είναι ο νικητής στην κούρσα διαδοχής θα τα αλλάξει όλα στη Νέα Δημοκρατία, εκτός από τις πολιτικές θέσεις για τις οποίες "είμαστε περήφανοι", στέλνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Στην αποκαλυπτική του συνέντευξη στο www.bankingnews.gr αναφέρει "ξεχάστε τη Νέα Δημοκρατία που ξέρατε" και όπως λέει "αν είναι ο νέος πρόεδρος θα κάνει σαφές ότι επετηρίδα πλέον δεν υπάρχει και η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συγχαίρει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον προεκλογικό αγώνα και τα ποσοστά που το κόμμα έφερε στις εκλογές και αφήνει αιχμές για το περιβάλλον κάποιων συνυποψηφίων του για την περιπέτεια της δικής του υποψηφιότητας.
Όπως λέει χαρακτηριστικά "Πιστεύω ότι πέραν της βουλήσεως του κάθε υποψηφίου, δυστυχώς στον κάθε υποψήφιο υπάρχει και ένα είδος περιβάλλοντος που καμία φορά είναι βασιλικότερο του βασιλέως.
Σε αυτό το περιβάλλον κάποιων εκ των συνυποψηφίων μου θα πρέπει να αναζητήστε τους υπευθύνους αυτή της μεθόδευσης. Ευτυχώς επικράτησε η λογική.
Κάποιοι, πάντως δεν ήθελαν να κατέβω".
Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του στην κούρσα διαδοχής και αναφέρει πως στη ΝΔ "θα κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να χάσουν τον ύπνο τους".
Αποκαλυπτικός όμως είναι και για το χρέος της χώρας, καθώς παραδέχεται ότι δεν είναι πλέον βιώσιμο, κατηγορώντας για αυτό τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί όπως λέει "το χρέος ήταν βιώσιμο αλλά έπεσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά".
"Τώρα δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την απομείωσή του.
Να ξέρετε, όμως, ότι αυτή η απομείωση, εάν έρθει και όταν έρθει, θα έρθει με πολύ σκληρούς όρους από την πλευρά των δανειστών" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσο για το που αποδίδει την ήττα των εκλογών, αναφέρει πως "Το κρίσιμο λάθος έγινε το καλοκαίρι με την υπερψήφιση του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου χωρίς κανένα πολιτικό αντάλλαγμα".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο www.bankingnews.gr:

Αν είστε ο νικητής στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία ποιες θα είναι οι κεντρικές κατευθύνσεις που θα δώσετε στο κόμμα;

Ξεχάστε τη Νέα Δημοκρατία που ξέρατε. Ξεχάστε τη Νέα Δημοκρατία που ξέρατε.
Η έως σήμερα Νέα Δημοκρατία, σεβαστή σε όλα, βγάζει προς τα έξω μία εικόνα νωθρού κόμματος, κουρασμένου, που δεν έχει απόλυτη πίστη στις ιδέες της.
Η νέα Νέα Δημοκρατία θα είναι οι ίδιες πολιτικές θέσεις, γιατί για αυτές είμαστε υπερήφανοι και τις υποστηρίζουμε, αλλά αυτές οι πολιτικές θέσεις πια θα δηλώνονται στην κοινωνία με πάθος, με αφοσίωση, με μαχητικότητα.
Δεν θα αφήνουμε ούτε μία μέρα να πηγαίνει χαμένη.
Κάθε μέρα ανά την επικράτεια θα υπάρχει μία δράση, μία ομιλία, μία συγκέντρωση, μία διαμαρτυρία. Θα κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να χάσουν τον ύπνο τους.

Τι πρέπει να αλλάξει στη Νέα Δημοκρατία;

Το βασικότερο το οποίο πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος διάρθρωσης του κομματικού της μηχανισμού.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι επετηρίδα πλέον δεν υπάρχει, ότι η Νέα Δημοκρατία ανοίγεται στην κοινωνία, προσκαλεί όποιον νέο ή μεγαλύτερο που έχει χρόνο, όρεξη και προσόντα να προσφέρει στο κόμμα μας, γνωρίζοντας ότι οι πόρτες και ο δρόμος θα είναι ανοιχτός για να φτάσει ακόμα και μέχρι την κορυφή αν αξίζει.

Πού αποδίδετε τις 7 μονάδες διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση; Έγιναν λάθη ..και ποια είναι αυτά;

Καταρχάς πρέπει να πούμε ένα μπράβο στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κράτησε το κόμμα όρθιο.
Θα μπορούσε στις τελευταίες εκλογές η Νέα Δημοκρατία να έχει συντριβεί.
Αυτό δεν συνέβη, η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ παρούσα και ισχυρή και οφείλεται και στον Πρόεδρο το Βαγγέλη το Μεϊμαράκη, τον οποίο ευχαριστώ.
Όμως δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό.
Το βασικότερο λάθος το οποίο έγινε είναι ότι δώσαμε τη λανθασμένη εντύπωση ψηφίζοντας το μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου ότι υποστηρίζουμε την φοροεπιδρομή και το κόστος που η αποτυχία Τσίπρα έφερε στον ελληνικό λαό.
Το βασικότερο, λοιπόν, λάθος ήταν ότι δώσαμε υπερβολικά την εικόνα της συναίνεσης, δώσαμε υπερβολικά την εικόνα της διάθεσης να συγκυβερνήσουμε με τον κύριο Αλέξη Τσίπρα, πράγμα το οποίο ακύρωνε το βασικό μας επιχείρημα ότι είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα.
Το κρίσιμο λάθος έγινε το καλοκαίρι με την υπερψήφιση του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου χωρίς κανένα πολιτικό αντάλλαγμα.
Εκείνη την μέρα η Νέα Δημοκρατία ή έπρεπε να απέχει ή αν έπρεπε να ψηφίσει για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, αυτό να γίνει με δέσμευση του κυρίου Τσίπρα για το χρόνο των εκλογών και με δέσμευση του κυρίου Τσίπρα ότι θα πηγαίναμε μαζί να αλλάξουμε το μήνυμα φορολογικής πολιτικής μειώνοντας τους φόρους.

Για μόλις λίγα λεπτά η υποψηφιότητά σας αρχικά δεν έγινε δεκτή αλλά μετά από ένστασή σας έγινε αποδεκτή και είστε τελικά υποψήφιος.

Οι συνυποψήφιοί σας άσκησαν κριτική στην εφορευτική επιτροπή για την αρχική της απόφαση και διερωτώμαστε τελικά αν υπήρξε κάποια μεθόδευση για να αποκλειστείτε.
Η στάση των συνυποψηφίων μου είναι τιμητική και για τους ίδιους και για εμένα αλλά πάνω από όλα για το κόμμα μας. Δείχνει πολιτικό πολιτισμό και η στάση τους συμβάλλει καθοριστικά στην ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω δημοσίως να τους ευχαριστήσω και τους τρεις και τον καθένα ξεχωριστά.
Εάν έφερνε αντίρρηση έστω και ένας θα αποχωρούσα αυτομάτως ο ίδιος από την κούρσα ασχέτως ποια απόφαση θα έπαιρνε η ΚΕΦΕ για την ένστασή μου.
Πιστεύω ότι πέραν της βουλήσεως του κάθε υποψηφίου, δυστυχώς στον κάθε υποψήφιο υπάρχει και ένα είδος περιβάλλοντος που καμία φορά είναι βασιλικότερο του βασιλέως.
Σε αυτό το περιβάλλον κάποιων εκ των συνυποψηφίων μου θα πρέπει να αναζητήστε τους υπευθύνους αυτή της μεθόδευσης. Ευτυχώς επικράτησε η λογική.
Κάποιοι, πάντως δεν ήθελαν να κατέβω.

Αν τελικά δεν τρέξετε την κούρσα της διαδοχής μέχρι το νήμα, ποιον από τους συνυποψηφίους σας θα στηρίξετε;

Θα είμαι ο νικητής των εκλογών, άρα δεν χρειάζεται να σας πω τίποτα τέτοιο.

Συμμερίζεστε την άποψη ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Θα στηρίξετε την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά της να πετύχει την απομείωσή του;

Το χρέος μας σήμερα δεν είναι πλέον βιώσιμο. Δεν είναι βιώσιμο γιατί έπεσε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά από το ΣΥΡΙΖΑ και προστέθηκε στο χρέος μας κόστος άνω των 90 δισεκατομμυρίων.
Το χρέος μας ήταν βιώσιμο, όπως έλεγαν όλοι οι διεθνή οίκοι αξιολογήσεως, μέχρι το Δεκέμβρη του 2014 όταν δυστυχώς έπεσε στην πατρίδα μας ο τυφώνας που λέγεται Αλέξης Τσίπρας.
Τώρα δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την απομείωσή του.
Να ξέρετε, όμως, ότι αυτή η απομείωση, εάν έρθει και όταν έρθει, θα έρθει με πολύ σκληρούς όρους από την πλευρά των δανειστών.
Αυτοί οι όροι είναι άλλο ένα κόστος που πληρώνουμε επειδή ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε ένα πολιτικό τυχοδιώκτη, όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας.


Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη