Εξαίρεση για το ελληνικό ΕΣΠΑ: 100% ευρωχρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων!

Καταργήθηκε η προϋπόθεση της εθνικής συμμετοχής για τα έργα του ελληνικού προγράμματος, ώστε να "τρέξουν" άμεσα!
Διπλασιάζεται και η προκαταβολική εκταμίευση νέων κοινοτικών κονδυλίων!

Υπερψηφίστηκε η κατάργηση της εθνικής συγχρηματοδότησης για έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, που συνεχίζονται ως το 2017, καθώς και η προκαταβολική εκταμίευση νέων ευρωπαϊκών κονδυλίων για το 2014-2020!

Δόθηκε το «πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο για την εφαρμογή του «Σχεδίου για την απασχόληση και ανάπτυξη στην Ελλάδα», στη σχετική ψηφοφορία την περασμένη Τρίτη.


Πρόκειται για το γνωστό σχέδιο Γιούνκερ, το οποίο είχε προταθεί από την Κομισιόν τον περασμένο Ιούλιο σε χρηματοδότηση διαρθρωτικών και επενδυτικών προγραμμάτων, ύψους 20 δισ. ευρώ και αγροτικών κονδυλίων ύψους 15 δισ. ευρώ.

Προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα, η Ε.Ε. προχωρά σε εξαίρεση της χώρας μας από τους συνήθεις κανόνες διαμοιρασμού των ευρωπαϊκών κονδυλίων, διευκολύνοντας την εκταμίευση των χρημάτων για διαρθρωτικά και λοιπά προγράμματα.

Πέντε νέα προγράμματα ΕΣΠΑ από την 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου ξεκινά η υλοποίηση των νέων προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014-2020. Συνολικά οι πόροι ανέρχονται σε 20,8 δισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 4,3 δισ. προορίζονται για το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» για την επιδότηση νέων και παλιών επιχειρήσεων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη