To video της χρονιάς

Επέλαση ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Δεξιάς: Π.Μπαλτάκος: "Βαράω προσοχή στον Α.Τσίπρα γι'αυτά που κάνει"!

"Βαράω προσοχή σε αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να τα κάνουμε κι εμείς" δήλωσε πριn από λίγο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος,ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Σαμαρά, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μεταξύ άλλων ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης δήλωσε σχετικά με τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως: "Βαράω προσοχή σε αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να τα κάνουμε και εμείς", ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι "Συμβούλευσα τον Α.Σαμαρά να ακολουθήσει τέτοια πολιτική γιατί αν δεν το έκανε αυτός θα το έκαν ο Τσίπρας, αλλά αυτός προφανώς και τον...αγνόησε".

Σε ερώτηση του defencenet.gr στον Π.Μπαλτάκο αναφορικά με τις παραπάνω θέσεις που διατύπωσε αλλά και το περιεχόμενο της χθεσινής ομιλίας του Α.Σαμαρά στην Κοινοβουευτική Ομάδα το κόμματος, προχώρησε στην εξής δήλωση:

"Οσοι ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας για να δικαιωθούν πολιτικά είναι βέβαιο ότι θα χάσουν. Η πατρίδα είναι πάνω από κόμματα. Μακάρι να τα έκανε αυτά ο Α.Σαμαράς, όχι γιατί τον συμβούλευα να τα κάνει, αλλά γιατί αυτό ήταν το σωστό. Τώρα τα κάνει ο Α.Τσίπρας. Αν είναι ειλικρινής η προσπάθεια θα φανεί στην πορεία. Αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υπονομεύσουμε μια προσπάθεια η οποία εδράζεται επάνω στον πόθο των Ελλήνων πολιτών να αποτινάξουν τα δεσμά του Μνημονίου και της τρόικα και να κάνουν μια καινούρια αρχή".

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται λοιπόν ότι με την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική του διεισδύει δυνατά στον χώρο της δεξιάς και πλαγιοκοπεί τη Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας μία εθνοκεντρική πολιτική τόσο σε σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, αλλά και στις σχέσεις με την Ρωσία, στην οποία έκανε σαφές άνοιγμα αντιδρώντας στις κυρώσεις που ετοιμάζονταν να επιβάλει η Ε.Ε. όσο και σε σχέση με την τρόικα, της οποίας τερματίζει τον βίο στέλνοντας μήνυμα αλλαγής της πολιτικής λιτότητας στο λαό.

Πολλούς πόντους κέρδισε η κυβέρνηση τόσο με το «βέτο» που άσκησε στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να κάνει πίσω και να μην επιβάλει νέες, αλλά και να περιορίσει τη χρονική διάρκεια αυτών που είχε αποφασίσει καθώς επίσης και από τη θέση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα πώς «τρόικα τέλος».

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απηχεί τις θέσεις των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά κερδίζει και τους δεξιούς δεδομένου ότι έχει έναν χαρακτήρα υπεράσπισης των ελληνικών εθνικών θέσεων, από τις οποίες είχε απομακρυνθεί σημαντικά η κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας τις κυρώσεις στη Ρωσία (κανείς δεν ξεχνάει τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου) και βεβαίως παριστάνοντας τον υποτακτικό της τρόικας.

Φυσικά η σημερινή δήλωση του Π.Μπαλτάκου είναι επιβεβαίωση του defencenet.gr που μόλις πριν λίγες μέρες σας είχαμε δημοσιεύσει ότι ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά έλεγε πώς ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί τις εισηγήσεις που έδινε στον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να κερδίσει και πάλι τον χώρο της Δεξιάς παράταξης.

Δηλαδή, να βάλει την τρόικα στο αεροπλάνο και να την στείλει από εκεί που ήρθε και να ακολουθήσει φιλορωσική πολιτική, ασκώντας πίεση στους Ευρωπαίους, αλλά και ενισχύοντας τις θέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Ο Α.Σαμαράς δεν έκανε τίποτα απ'όλα αυτά και φυσικά η παράταξη αντιμετώπισε τις γνωστές συνέπειες στις εκλογές του Ιανουαρίου. Αφήνει πάντως πολλά ερωτηματικά το γιατί ο Α.Σαμαράς επέλεξε μια τόσο εξαρτημένη πολιτική απέναντι στους δανειστές και τις ΗΠΑ.

Οι ψηφοφόροι της Δεξιάς περίμεναν αυτά τα πράγματα να τα κάνει μια δεξιά παράταξη και τα κάνει προς έκπληξή τους μια "hardcore" αριστερή κυβέρνηση με εθνικοπατριωτική "πινελιά" από τους ΑΝΕΛ, των οπο΄θων η συμμετοχή στην κυβέρνηση αποτελεί επιπλέον ένα πρόβλημα για τη ΝΔ:


Η ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τον Π.Καμμένο αποτελεί "δικλείδα ασφαλείας" για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, εντός και εκτός Ελλάδος στο τόσο ευαίσθητο υπουργείο, ενώ η ρητορική του και τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του, ξεπερνούν τις προβλέψεις και των πλέον φανατικών υποστηρικτών του...