Μας «άδειασε» και ο Μπ. Ομπάμα - Μας στέλνουν στην αγκαλιά της τρόικας

Νέο... άδειασμα της Αθήνας από την Ουάσινγκτον, αυτή τη φορά μέσω της δήλωσης του Αμερικανού πρέσβη που συναντήθηκε σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς της κυβέρνησής του.
Στη δήλωση του Ντέιβιντ Πιρς τονίζεται ότι η Αθήνα θα πρέπει να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ, ενώ καλείται να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα έχει ως εξής:

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντέηβιντ Ντ. Πιρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Πρέσβης κ. Πιρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, και τους Υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, και Βαρουφάκη από τον Βοηθό Υφυπουργό κ. Νταλήπ Σινγκ από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σινγκ, ο οποίος έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Πρέσβης κ. Πιρς συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε ο Πρέσβης κ. Πιρς

Σημειώνεται ότι η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη έγινε λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Ομπάμα ότι κανείς δεν μπορεί «να στίβει ένα λαό με λιτότητα» αλλά και λίγες ημέρες πριν τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με την Αγκελα Μέρκελ...