Τίτλοι τέλους για τον κ. Α. Σαμαρά

Σε μια κλωστή κρέμεται η συγκυβέρνηση. Η ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών την αδρανοποιεί και αναγκάζει τον πρωθυπουργό να κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς με περίεργα τερτίπια βουλευτών του.
Πρόσφατο παράδειγμα η δήλωση του βουλευτή Πιερίας Δ. Χριστογιάννη ότι η Χούντα ήταν επανάσταση. Σε άλλη περίπτωση ο κ. Σαμαράς θα τον είχε θέσει εκτός ΝΔ χωρίς δεύτερη συζήτηση. Τώρα περιορίστηκε στα «γαλλικά» που έριξε και αναγκάστηκε να κάνει τον κινέζο με αποτέλεσμα να γελάει όλος ο πολιτικός κόσμος. Οι ειρωνείες στη Βουλή δίνουν και παίρνουν.

Ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι να κάνει και με την περίπτωση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Δεν τον θέλει για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας, αλλά ο βουλευτής επιμένει. Θα τον διαγράψει ; Μπορεί να ήθελε αλλά δεν έχει αυτή την δυνατότητα.
Ο κ. Α .Σαμαράς άγεται και φέρεται, λόγω ισχνής πλειοψηφίας . Είναι σαφές ότι δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει, γιατί υπάρχει και το μπάχαλο που επικρατεί στο κόμμα του συνεταίρου του, του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Έσκασε και η βόμβα Ξηρού στα χέρια του και εκτός από τις εσωτερικές αντιδράσεις, υπάρχουν και οι πιέσεις από την Ουάσιγκτον, η οποία υποψιάζεται ότι ο εκτελεστής της 17Ν «δεν έφυγε από μόνος του».
Η τρόικα του κάνει παιχνίδια. Έρχεται, δεν έρχεται και απαιτεί τρίτο μνημόνιο σαν να επιθυμεί τον ξαφνικό πολιτικό θάνατο του κ. Α. Σαμαρά.
Μήπως έφτασαν οι τίτλοι τέλους για τον πρωθυπουργό;

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη