Προσωπικό με ειδικά προσόντα αναζητεί η Ελληνική


Μετά από αρκετά χρόνια συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού τους, οι μεγάλες τράπεζες επιστρέφουν σε τροχιά προσλήψεων, με στόχο αυτή τη φορά την πληροφορική, τις νέες εφαρμογές και την ψηφιακή τραπεζική, που είναι και η μεγάλη πρόκληση.
Την περίοδο του 2015 και μετά οι προσλήψεις των τραπεζών ήταν κατά κύριο λόγο για άτομα με έμφαση στη διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Κατά καιρούς οι τράπεζες προχωρούσαν σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ειδικά όταν έπρεπε να αρχίσουν οι αναδιαρθρώσεις δανείων και ανάλογα με τα δεδομένα των αναγκών της κάθε περιόδου. Με βάση την έρευνα του «Φ», στην Ελληνική Τράπεζα έχουν ανοίξει αρκετές θέσεις εργασίας, όπως αυτές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της.

Μέχρι αύριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη θέση αναλυτή/προγραμματιστή για την ομάδα συστημάτων ολοκλήρωσης του τμήματος πληροφορικής. Στις 22 Ιουλίου λήγει η ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τη θέση UI/UX Designer. Μεταξύ άλλων καθηκόντων, ο σχεδιαστής UI / UX θα σχεδιάζει γραφικά στοιχεία και θα κατασκευάζει συστήματα πλοήγησης μέσω των απαιτήσεων των χρηστών, παρέχοντας την καλύτερη εμπειρία σε απευθείας σύνδεση.

Μέχρι τις 18 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη θέση μηχανικού λογισμικού (Android Developer). Το άτομο που θα προσληφθεί θα συμμετέχει στη νέα ομάδα ανάπτυξης για την κατασκευή και την ανάπτυξη ενός ισχυρού και επεκτάσιμου λογισμικού και να δημιουργήσει μια πλήρως λειτουργική, αποδοτική και ισχυρή εφαρμογή Android. Χθες έληξε η ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων για τη θέση Quality Assurance (QA) Tester.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε η  ημερομηνία για την υποβολή αίτησης στη θέση IT Governance Specialist. Πάντως όλες οι τράπεζες διατηρούν στην ιστοσελίδα τους ενότητα που αφορά στις κενές θέσεις εργασίας. Αν δεν υπάρχουν, οι ενδιαφερόμενοι πάλι μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις (e-mails) που αναγράφονται.

Είναι η εποχή που στις τράπεζες γίνονται εξειδικευμένες προσλήψεις και για ειδικότητες που πριν μερικά χρόνια ήταν άγνωστες ή δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας. Από την άλλη πέρα από το εξειδικευμένο προσωπικό οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση του λειτουργικού και εργατικού τους κόστους. Μάλιστα οι εποπτικές Αρχές εντός και εκτός Κύπρου προτρέπουν τις τράπεζες να προχωρήσουν σε κινήσεις και αξιολογούν ότι αυτή η κατηγορία των εξόδων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας, μετά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Από το 2013 με τις αρνητικές εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και μέχρι το 2018 έχουν φύγει  2.196 εργαζόμενοι είτε με τα πλουσιοπάροχα σχέδια αφυπηρέτησης είτε λόγω σύνταξης. Η μείωση τραπεζικών υπαλλήλων το 2018 σε σχέση με το 2017 ήταν 1.686 άτομα, περίοδος που περιλαμβάνει και το κλείσιμο της Συνεργατικής. Οι τράπεζες προχωρούν σε εξορθολογισμό του τραπεζικού τους δικτύου για να περιορίσουν το κόστος και να προσαρμόσουν τα μοντέλα λειτουργίας τους στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η χρήση τεχνολογίας.


Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη