Τουρκία: το πραξικόπημα απέτυχε!

Δεν γνωρίζω την ιδεολογική και πολιτική προέλευση των πραξικοπηματιών.
Γνωρίζω όμως όπως γνωρίζει ολόκληρη η ανθρωπότητα, ότι ο Σουλτάνος Ερντογάν και η οικογένειά του είναι βουτηγμένη στη διαφθορά.
Γνωρίζω, όπως γνωρίζουν οι πάντες ότι το τουρκικό καθεστώς είναι τυραννικό και προσωποπαγές.
Γνωρίζω, όπως γνωρίζουν οι πάντες, ότι έκλεισε στη φυλακή Τούρκους δημοσιογράφους.

Γνωρίζω ότι ο Πασάς έχτισε προσωπικό ανάκτορο που ξεπερνά τις Βερσαλλίες!
Γνωρίζω ότι αυτό το ανάκτορο έχει δεκάδες (;) χρυσές χέστρες.
Γνωρίζω ότι εκατομμύρια Τούρκοι πεινάνε.
Δια ταύτα και άλλα πολλά.
Θα ήθελα να πετύχει το πραξικόπημα, το οποίο έσπευσαν να καταδικάσουν όλες οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις! Δίδαγμα ιστορικό για τους λαούς: τους έμαθαν να ζουν γονατισμένοι, φοβισμένοι και πεινασμένοι! Και να λατρεύουν τις σάπιες εξουσίες, που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον Σουλτάνο!
Αυτή η διεθνής αλληλεγγύη καταδικάζει τους λαούς να φυτοζωούν μέσα στους ηθικούς βόθρους.
Αυτή την αποτυχία τη θεωρώ ως ΗΘΙΚΗ ΗΤΤΑ του Τουρκικού λαού και δεν αναφέρομαι στην διαβόητη δημοκρατία η οποία δεν τον ενδιαφέρει.
Χαράσσοντας αυτές τις γραμμές (Σάββατο μεσημέρι) ακούω τα παπαγαλάκια να χαίρονται για τη συντριβή των πραξικοματιών.
Μια ζωή ανθρωπάκια βιώνοντας μέσα στα βοθροκάναλα!
Υ.Γ. Το σχόλιο αυτό συντάχθηκε υπό την επήρεια των νωπών γεγονότων.
Εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι οι λαϊκές μάζες που βγήκαν στους δ΄ρομους δεν το έκαναν να υπερασπίσουν τη «δημοκρατία» που ούτε τη γνωρίζουν ούτε τις ενδιαφέρει, αλλά πήγαν να σώσουν το θρησκευτικό τους αρχηγό Ερντογάν.
Ήταν μονιασμένα στίφη ισλαμιστών, τα οποία έκαναν και το λιντσάρισμα στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους ήταν και απληροφόρητοι για το τι πήγαν να κάνουν.
Συνεπώς αυτές οι αφιονησμένες θρησκευτικές μάζες του θρησκευτικού φανατισμού, που έσωσαν τον Αλλάχ Ερντογάν, θα πορευθούν μαζί του εντός της «δημοκρατικής» Ευρώπης. Όσο για τους φορείς του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος της Ελλάδας – με τα παπαγαλάκια τους – που εδήλωσαν συμμαχία με τον θρησκευτικό φανατισμό των ισλαμιστών, ας περιμένουν να εισπράξουν την «ευγνωμοσύνη» τους!
Απατώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι σώθηκε η ουδέποτε υπάρξασα Ερντογανική δημοκρατία!
Σώθηκε το σάπιο καθεστώς που στήριξαν όλοι οι σάπιοι, για να επιβεβαιωθεί ο σαρκαστικός μας Ανδρέας Λασκαράτος που έλεγε: «Οι παλιάνθρωποι ενώνονται μεταξύ τους όπως οι σάπιες σταφίδες».
Το πογκρόμ κατά πάσης αντιθέτου φωνής άρχισε.

Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Αθήνα 22/07/2016

Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
-«Ο Λυκούργος δίδασκε πως μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της ανδρείας έχουν τη συνήθεια, η παιδεία, το μάθημα και ο τρόπος ζωής».
-«Ο Αριστοτέλης έγραφε για τους Σπαρτιάτες πως δεν επιτρέπεται να θεωρεί κανείς ότι ένας πολίτης ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι πιστεύουν πως όλοι ανήκουν στο κράτος, αφού ο καθένας είναι μέρος του και η φροντίδα για τον ένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη φροντίδα για το σύνολο».
-«Όλη η φροντίδα των Σπαρτιατών επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση των νέων και αυτό το έκαναν για το καλό του κράτους».
-«Η καλλιέργεια της φυλετικής καθαρότητας και η παιδεία ήταν αλληλοσυμπληρούμενες και αδιαχώριστες μεταξύ τους έννοιες».


ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη