«ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ» - Μηνιαία εφημερίδα για τους συνταξιούχους της τοπικής Αυτοδιοίκησης

Από καιρό ο συντάκτης αυτού του σχολίου έχει δηλώσει ότι προσπαθεί ν’ αναδείξει και να γνωστοποιήσει τα έργα των «ανώνυμων» συγγραφέων και των εντύπων, τα οποία δεν περνούν από την πασαρέλα του ελεγχομένου πολλαπλώς συστήματος επικοινωνίας της παρηκμασμένης Ελλάδος.
Μ’ αυτή την έννοια σημειώνω ότι στο φ. Απριλίου 2016, καταχωρούνται κείμενα και άρθρα τα οποία κυρίως αναφέρονται στα συνταξιοδοτικά προβλήματα των υπαλλήλων των ΟΤΑ αλλά και του θεσμού της αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας η οποία αποτελεί την έπαλξη των απόμαχων του θεσμού, η εκδότης-διευθύντρια Λ. Παπανικολάου και ο βετεράνος του θεσμού, λογοτέχνης και δημοσιογράφος, Μιχάλης Στρατουδάκης, διατρίβων στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Κατά καιρούς, ο γράφων, από τούτες τις στήλες παρουσίασε μερικά από τα βιβλία του, τα οποία άπτονται γενικών πολιτικών και εθνικών ζητημάτων, και τα οποία – ως συνήθως – αντιμετωπίστηκαν με την πλήρη σιωπή του αθηνοκεντρικού συστήματος των φιλικών και κομματικών παρεών.

Έτσι λοιπόν, σημειώνω ότι στο εν λόγω μαχητικό φύλλο, καταχωρούνται και τα εξής τεκμηριωμένα κείμενα του αειθαλούς Στρατουδάκη: «Δημόσιοι πόροι μόνον από μισθούς και συντάξεις» - «Αβεβαιότητα εφιαλτική» - «Το σπάταλον κράτος έφερε την χρεωκοπία».
Κείμενα κριτικά, τεκμηριωμένα και με επιστημονική ευθύνη και αγάπη γραμμένα.
Άλλα κείμενα: Στ. Ληναίου: «Η πατρίδα του μετανάστη» και ένα άρθρο του Θ. Μπαλασοπούλου για: «Το ασφαλιστικό σύστημα». Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα της κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής χλωροφορμίασης, αυτή η προσπάθεια δεν αντιμετωπίζεται με το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον από τον κόσμο των απόμαχων του παραμελημένου θεσμού της αυτοδιοίκησης.
Σημεία των χαλεπών καιρών.
Συνταξιούχοι των ΟΤΑ: Οι λύσεις των προβλημάτων δεν προέρχονται εξ ουρανού.
Συνεχίζοντας σημειώνω και μερικούς τίτλους της ιδίας εφημερίδας από το τεύχος του μηνός Μαΐου, του οποίου ψυχή αποτελεί ο ακαμάτος συνταξιούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης κα πολυγραφότατος συγγραφέας Μιχάλης Στρατουδάκης.
Σημειώνω: «Διορισμοί υψηλομίσθων και κατακρεούργηση συντάξεων» (του Μ. Στρατουδάκη).
«Αναξιοπρεπή γηρατειά με αναξιοπρεπή νόμον» (του ιδίου)  «Συντάξεις: Μειώσεις κυρίων και επικουρικών. Με πίνακες» (του ιδίου).
«Φόροι στα όρια του ονειρικού» (της σύνταξης) «Μέτρα κατά των λαθρεμπόρων και όχι κατά των συνταξιούχων» (του Γ. Σούρλα) «Μια ανιστόρητη απόπειρα φυλετικής εξίσωσης κα αφομοίωσης των λαθρομεταναστών και προσφύγων» (του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου).
- Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τις περιπέτειες της μετονομασίας της πλατείας Κουμουνδούρου των Αθηνών.«Αποφασίζουν και αρπάζουν» (του ιδίου) «Χάνουν το ΕΚΑΣ 120.000 συνταξιούχοι» (του Σ. Παπανδρέου).
Όμως από την ενδιαφέρουσα αυτή προσπάθεια και ύλη λείπει η συμμετοχή των αναγνωστών. Σιωπούν!


Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Αθήνα 08/06/2016


Υποθήκες από το πολίτευμα της Σπάρτης:
-«Ο Λυκούργος δίδασκε πως μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη της ανδρείας έχουν τη συνήθεια, η παιδεία, το μάθημα και ο τρόπος ζωής».
-«Ο Αριστοτέλης έγραφε για τους Σπαρτιάτες πως δεν επιτρέπεται να θεωρεί κανείς ότι ένας πολίτης ανήκει στον εαυτό του, αλλά όλοι πιστεύουν πως όλοι ανήκουν στο κράτος, αφού ο καθένας είναι μέρος του και η φροντίδα για τον ένα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη φροντίδα για το σύνολο».
-«Όλη η φροντίδα των Σπαρτιατών επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση των νέων και αυτό το έκαναν για το καλό του κράτους».
-«Η καλλιέργεια της φυλετικής καθαρότητας και η παιδεία ήταν αλληλοσυμπληρούμενες και αδιαχώριστες μεταξύ τους έννοιες».

ΣΗΜ. Τα παραθέματα αντλούνται από το έργο του Γερμανού καθηγητού T. Brake: «H πολιτική εκπαίδευση των Σπαρτιατών» εκδ. β’ από “Το αντίδοτο”, Καλαμάτα 2014.

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη