Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει άμεσα κάτι καινούργιο…

Ραγδαίες και απρόβλεπτων διαστάσεων θα είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τους προσεχείς μήνες, καθώς από τη μία τα 48 προαπαιτούμενα που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηριζόμενη μόλις σε 155 βουλευτές και από την άλλη η απόλυτη κατάπτωση της Νέας Δημοκρατίας, θα καταστήσουν αναγκαία την αναζήτηση διεξόδου για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Θα είναι τέτοια, άλλωστε, η βαρβαρότητα των νέων μέτρων που θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι μόλις 10 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι από την έκρηξη κοινωνικών αντιδράσεων που θα παρατηρηθεί, θα αρχίσουν πολύ σύντομα να εμφανίζονται διαφοροποιημένες τάσεις και θέσεις, στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.


Ο χώρος της κεντροδεξιάς ταλανίζεται ήδη, αφού στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, άναυδοι οι ψηφοφόροι της παράταξης παρακολουθούν ένα απίστευτο θέατρο... σκιών, με πρωταγωνιστές τέσσερις υποψήφιους για τη θέση του προέδρου.

Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης... Τέσσερις υποψήφιοι για τη διαδοχή του Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, τέσσερις συνολικά οι «δελφίνοι» που με την παρουσία τους και κυρίως τη... φιλοδοξία τους να ηγηθούν της ΝΔ, χωρίς κανένας εξ αυτών να το... δικαιούται με τη μέχρι τώρα προσφορά του, ουσιαστικά συρρικνώνουν το κόμμα και διακωμωδούν το θεσμό... Τέσσερις υποψήφιοι που κανένας εξ αυτών δεν διαθέτει το ειδικό βάρος, όχι μόνο για να ηγηθεί, αλλά ούτε καν να... εμπνεύσει το λαό, πως πραγματικά μπορεί να αποτελέσει μια επιλογή «εξυγίανσης» της πολιτικής ζωής του τόπου, από την επομένη κιόλας της διεξαγωγής των εκλογών της Ν.Δ.

Μαζί, φυσικά, με τον αξέχαστο Αντώνη που θέλει πάντα στο παρασκήνιο να ελέγχει το κόμμα, μη αποδεχόμενος στην ουσία, παρά μόνο στα... χαρτιά, ότι αποτελεί παρελθόν, αφού ως αρχηγός της ΝΔ, αυτός ήταν που λίγο απείχε τελικά, απ’ το να διαλύσει τη δεξιά παράταξη.

Την ίδια ώρα, στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιπες συνιστώσες και οι 53... περιμένουν στη γωνία και βέβαιο θεωρείται πως θα απασφαλίσουν, αν και όποτε κριθεί απαραίτητο, αφού όσα θα κληθούν σε λίγο καιρό να ψηφίσουν, ουσιαστικά τα έχουν απορρίψει με τις θέσεις που και δημόσια έχουν εκφράσει το προηγούμενο διάστημα. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως μόνο εύκολο δεν θα είναι να περάσει χωρίς απώλειες και από τη νέα βουλή, μέτρα κατά των συνταξιούχων και των αγροτών, ενώ θα τα... χρειαστεί και σε σχέση με τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος δεν απολαμβάνει πια της απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξης από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.

Με το ΠΑΣΟΚ να έχει... παραδώσει πνεύμα και «σώμα» για πάντα, πληρώνοντας όπως του αξίζει την εγκληματική πολιτική που εφάρμοσαν ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος, ρίχνοντας τη χώρα στο γκρεμό της χρεοκοπίας, τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει θανάσιμα τραυματισμένη και δίχως... όραμα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία και τον ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζει σταδιακά τη φθορά, αφού και πάλι θα κληθεί από τα επόμενα κιόλας 24ωρα, να υλοποιήσει μνημονιακές δεσμεύσεις που τίποτα δεν θα θυμίζουν πως πρόκειται για αριστερό κόμμα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η αντίδραση των πολιτών θα είναι τέτοιας σφοδρότητας που θα παρασύρει και τα δύο κόμματα και θα τα ρίξει στο γκρεμό των μονοψηφίων ποσοστών και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημ
.
Την ίδια στιγμή, ο λαός θα συνεχίσει να αναζητά ένα «σωσίβιο» πατριωτισμού, έναν ή μία πολιτικό που θα καταφέρει να βγει μπροστά, να φέρει αυτό το καινούργιο που δεν θα είναι συνδεδεμένο με επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, ούτε και θα παίρνει... γραμμή από ξένες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης.

Το κόμμα ή την κίνηση πολιτών που θα εμφανιστεί δυναμικά και θα παρουσιάσει στο λαό –επιτέλους- ένα πρόγραμμα που και υπαρκτό θα είναι και ρεαλιστικό, μα κυρίως εθνικό, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την εγχώρια παραγωγή και δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στον Έλληνα που θέλει να δει τη χώρα του να μπορεί να σταθεί όρθια χωρίς δανεικά, στηριζόμενη στους δικούς της πυλώνες ανάπτυξης, στα δικά της «μυαλά» που σήμερα τα διώχνει για να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Και φυσικά στην αποφασιστικότητα του λαού της και τη θέλησή του να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί αυτοί που θα βγουν μπροστά να μας «ξεπουλήσουν» ξανά στους δανειστές.


Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα παρασύρουν όλους εκείνους που με ευκολία πίστεψαν και με θράσος περισσό δρουν σήμερα, παρασκηνιακά ως επί το πλείστον, σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας...

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη