Βουλευτές φυγάδευσαν 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό! (upd)

Ενημέρωση - 16:00 μ.μ.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε στην κοινή γνώμη από δημοσιεύματα σχετικά με βουλευτές της ΝΔ που έχουν βγάλει στο εξωτερικό περίπου 3,5 εκατ, ευρώ την περίοδο της κρίσης, αλλά και την εμπλοκή των ονομάτων των κκ Γιάννη Ιωαννίδη και Β. Κικίλια, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, σήμερα ότι «σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου».

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι «η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσον τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή. Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις. Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία».

Όπως σημειώνεται, τέλος, «η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων».
Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, που δεν δικαιολογούνται.

Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Δηλαδή, θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μία επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επόμενων 5 ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Επί της ουσίας δηλαδή θα φορολογηθούν με την υπάρχουσα κλίμακα φορολογίας. Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

Με τα 30 δις “μαύρα” εμβάσματα τι γίνεται;

Την περίοδο που “λεφτά υπήρχαν” και ο πανίσχυρος Γιώργος Παπανδρέου ερχόταν στην εξουσία, κάποιοι που γνώριζαν το ολέθριο σχέδιο έβγαλαν στο εξωτερικό 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! Δεν είναι “συμπτωματικό”, είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους αφού πολλά από αυτά τα χρήματα ενδέχεται να επενδύθηκαν στην χρεοκοπία της Ελλάδας και να πολλαπλασιάστηκαν, πάλι από όσους είχαν εσωτερική πληροφόρηση από το περιβάλλον Παπανδρέου.

Πως για παράδειγμα ένας ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ κρατικής τράπεζας και άλλων συναφών οργανισμών βγάζει 10 εκ. στο εξωτερικό; Δίδοντας έτσι την μεγάλη αφορμή για τον αφελληνισμό της Αγροτικής Τράπεζας;

Ποιοί έβγαλαν τα υπόλοιπα 30 ΔΙΣ που θα μπορούσαν από μόνα τους να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα ως ρευστότητα και μόνο; Γιατί δεν βγαίνουν τα ονόματα στην φόρα; Είδαμε και στο παράδειγμα της λίστας Λαγκάρντ για το ποιοί διατηρούσαν τους λογαριασμούς – απόρροια των σκανδάλων Siemens, εξοπλιστικών, χρηματιστηρίου. Εάν αυτά τα στοιχεία έλθουν στην δημοσιότητα, θα ανακαλύψουμε και ποιοί μετείχαν ή είχαν πληφορόρηση από την συμμορία που λήστεψε την Ελλάδα.

Έτσι, το θέμα Ιωαννίδη – Κικίλια και όποιον άλλον βουλευτή βγάζει η έρευνα, δεν είναι βεβαίως η επιτροπή πόθεν έσχες αλλά η λογική με την οποία έβγαλαν τα κεφάλαια στο εξωτερικό. Τι τα έκαναν. 

Γνώριζαν κάτι που δεν γνώριζαν οι υπόλοιποι; Και βέβαια εάν είναι καθαροί, θα απαιτήσουν να ανοίξουν και τα εμβάσματα των υπόλοιπων 30δις τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Προβόπουλος ως ελεγκτική αρχή; Διότι εάν δεν το κάνουν ενώ επικοινωνιακά αντιμετωπίζουν την πολιτική τους καταστροφή, σημαίνει ότι όντως έχουν λερωμένη την φωλιά τους. Εάν όμως βγουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο κατά της Τράπεζας της Ελλάδος όπως είναι το λογικό, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι “στο κόλπο”. 

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν.


Πρώτο Θέμα με πληροφορίες απο olympia.gr
Επιμέλεια: logiosermis.net

Οικονομία, covid business , ενεργειακή κρίση- Με τον Ζάκη Πολυζωίδη